comenzi la domiciliu cliseru.ro

Demersuri pentru amenajarea unui heliport la Spitalul Județean de Urgență din Slobozia

Consilierii județeni au aprobat, în ședința din această lună, o notă conceptuală dar și tema de proiectare referitoare la amenajarea unui heliport în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Elicopter Spital Heliport

 

Ln momentul actual, elicopterele SMURD folosite pentru transferul pacienţilor la alte unităţi spitaliceşti aterizează şi decolează pe o pistă improvizată aflată în spatele clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Pista respectivă este foarte deteriorată, prezentând crăpături mari, fapt care îngreunează decolarea şi aterizarea elicopterelor. De asemenea, zborurile pe timp de noapte nu sunt posibile din cauza lipsei unui iluminat corespunzător.

Conferinta Presa Consiliul Judetean IalomitaConform Strategiei de dezvoltare a judeţului Ialomiţa în perioada 2014 – 2020, una dintre priorităţile Consiliului Judeţean Ialomiţa o constituie dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sanitare pentru a asigura servicii sanitare moderne pentru locuitorii judeţului Ialomiţa, iar o componentă a acestei direcţii o constituie şi asigurarea transportului către alte unităţi spitalaliceşti pentru pacienţii cu afecţiuni grave care nu pot fi recuperaţi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Prin amenajarea unui heliport în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se vor crea condiţii sigure pentru decolarea/aterizarea elicopterelor SMURD, în felul acesta reducându-se timpul de transfer al pacienţilor cu afecţiuni grave către alte unităţi spitaliceşti care pot acorda îngrijirea şi tratamentul necesar. De asemenea, se vor crea condiţii pentru transferul în regim de urgenţă şi în cel mai scurt timp al accidentaţilor grav în accidente de circulaţie sau de muncă, al accidentaţilor cu arsuri majore.

Astfel, pentru obiectivele noi de investiţii este necesară aprobarea notei conceptuale și temei de proiectare, care exprimă intenţiile investiţionale şi nevoile funcţionale ale beneficiarului investiţiei.

Urmează elaborarea documentaţiei pentru obţinerea certificatului de urbanism, documentaţii pentru obţinerea avizelor, Studiului de Fezabilitate (SF). După aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultaţi prin SF, se vor elabora Proiectul Tehnic de Execuţie (PTE) şi Proiectul de Autorizare a lucrărilor de Construire (PAC).

În Nota conceptuală întocmită de Consiliul Județean se estimează că valoarea proiectului va fi de circa 2,63 milioane lei, finanţarea lucrărilor realizându-se din bugetul judeţului Ialomiţa sau din alte surse financiare atrase (fonduri externe nerambursabile sau bugetul de stat).

Mai multe articole de la obiectiv.net: