comenzi la domiciliu cliseru.ro

Decizia reducerii numărului de paturi din spitale a fost amânată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/01/2012 | Locale Ialomita
Pe 18 noiembrie 2011 apărea Ordinul 1.577 prin care numărul de paturi din spitale urma să fie din nou redus. Din județul Ialomița urmau să fie tăiate 95 de paturi, în condițiile în care o astfel de micșorare a mai avut loc recent.
vasile olaru
Vasile Olaru

Potrivit managerului Spitalului de Urgență din Slobozia, Vasile Olaru, decizia a fost amânată. Până când? Nu se știe.
Din discuțiile cu diverse persoane, cele mai multe paturi urmau să fie tăiate de la Slobozia și Urziceni. Speriat că iar spitalul de la Slobozia este ținta acestor reduceri, managerul a încercat să discute cu forurile de decizie. Chiar dacă admite că în Spitalul de Urgență din Slobozia există câteva secții nerentabile, șefii de secții fiind atenționați să ia măsuri în acest sens, Olaru nu vrea să accepte criteriile arbitrare prin care se hotărăște tăierea paturilor.
„În momentul în care voi fi nevoit să tai, voi hotărî așa cum cred eu că este corect și nu după acel criteriu pur arbitrar. Domnul ministru reclamă că foarte mulți pacienți din Ialomița se duc la București. Nu am nimic împotrivă, numai că la Spitalul de Urgență avem în jur de 1.600 de urgențe pe lună. Adică omul are viața pusă în pericol. O parte din ele nu sunt plătite de Casă. Dacă se reduce numărul de paturi, se reduce și finanțarea. Eu mă lupt pentru spitalul județean. Restul să se descurce cum poate. Mi-au spus că au în vedere modificarea ordinului dat de ministru și va mai dura. Deocamdată, nu am semnat nici un contract. Vom semna probabil acte adiționale. Dacă taie paturi, nu semnez contractul și vom vedea ce va fi după aceea. Este aberant să nu finanțezi urgențele. Noi facem eforturi extraordinare să ținem acest spital la suprafață. Multă aparatură trebuie schimbată, este veche, Casa taie paturi și finanțare, iar când e pusă să plătească, ne scade punctajul la paraclinic pentru că aparatura este veche. Ne bagă într-un cerc vicios”, spunea Vasile Olaru.
La ora actuală, Spitalul Județean de Urgență din Slobozia are 510 paturi, iar la nivelul județului există 2,5 paturi la mia de locuitori și doi medici la mia de locuitori…

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️