comenzi la domiciliu cliseru.ro

Debranşări RAJA la Feteşti. Trei blocuri au rămas fără apă din cauza datoriilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/11/2011 | Locale Ialomita

debransari RAJA FetestiPentru recuperarea datoriilor de la abonaţii rău-platnici, SC RAJA SA Constanţa este nevoită, în unele cazuri, să aplice măsura drastică de debranşare de la sistemul de alimentare cu apă, deși din punct de vedere financiar nu este o măsură care să avantajeze societatea. Ca orice agent economic, scopul societății noastre este să vândă ceea ce produce, să factureze, dar să și încaseze contravaloarea serviciilor prestate. În această situație, RAJA face toate demersurile necesare pentru recuperarea debitelor de la abonații râu-platnici, pe cale amiabilă. Și în cazul asociației FBT-A5 din Fetești au fost făcute de-alungul timpului o serie de demersuri – notificări, concilieri, somații de plată, procese verbale de eșalonare. Mai mult, în luna ianuarie a acestui an, au fost încheiate contracte de cesiune de creanță, prin care RAJA a preluat datoriile de la asociație. Practic în luna ianuarie pe asociație către societatea noastră nu mai figura nici un debit. Din ianuarie și până în luna septembrie 2011, Asociaţia FBT- A5 a acumulat debite restante către SC RAJA SA de 77.649 lei, astfel încât în acest moment datoriile totale ale asociaţiei către SC RAJA SA sunt de 135.497,56 lei, cu tot cu contractele de cesiune de creanță. Pentru că facturile neachitate se înmulţeau, SC RAJA SA a transmis asociaţiei numeroase convocări la conciliere și au fost încheiate mai multe procese verbale de eșalonare a debitelor, care din păcate nu au fost respectate niciodată. Mai mult, încă din primăvară, prin intermediul administratorului a fost înaintată propunerea de încheiere a convenţiilor de facturare individuală, dar și această acțiune s-a lovit de refuzul locatarilor. În urmă cu trei săptămâni s-a ajuns la avizarea pentru debranşare. Pe 10 noiembrie, două dintre blocurile din cadrul asociaţiei, B1 şi B2, cu cele mai mari datorii au fost debranşate de la reţeaua de apă. Lucrătorii SC RAJA SA au închis vanele de la conductele care alimentau cele două blocuri şi au aplicat un sigiliu, iar capacul de la căminul de racord a fost sudat. La un recontrol realizat în data de 14 noiembrie, s-a constatat că sigiliile fuseseră rupte, capacele sparte, iar locatarii aveau din nou apă, deşi nu se achitase nici un leu din facturile restante. Drept urmare, în cursul zilei de astăzi, echipele de lucrători ale SC RAJA SA Constanţa au debranşat blocurile B1, B2 şi scările B şi C ale blocului F 31 direct de la reţeaua stradală de apă. În plus, pentru intervenția neautorizată asupra sistemelor de alimentare-branșarea ilegală, reprezentanții juridici ai societății vor înainta către organele de Poliție o sesizare pentru identificarea celor implicați.

Asociaţia FBT- A5 din Feteşti are în componenţă 16 blocuri, cu 869 unităţi locative, iar la acţiunea de astăzi au fost debranşate 96 de garsoniere/apartamente, cele care au acumulat cele mai mari datorii către SC RAJA SA.

Avertizăm pe această cale toţi abonaţii care înregistrează datorii către RAJA Constanţa, că trebuie să-şi achite facturile restante în timpul cel mai scurt, pentru că altfel riscă să rămână fără apă la robinete.