comenzi la domiciliu cliseru.ro

De ziua DGA, elevii au transmis cetățenilor mesaje anticorupţie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/05/2013 | Locale Ialomita

slobozia campanie anticoruptie

În perioada februarie – decembrie 2013, în cinci judeţe din România (Bucureşti, Braşov, Sibiu, Vrancea, Ialomiţa) este implementat proiectul „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine” al Asociaţiei Pro Democrația, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupție, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România, proiect care face parte din Campania ,,Tinerii împotriva corupţiei”.

slobozia campanie anticoruptie

 

Prima etapă a proiectului a constat în crearea de materiale publicitare anticorupţie de către elevi din clasele X-XII ai liceelor din judeţ ce au dorit să participe la acest concurs, etapă finalizată joi, 4 aprilie, prin alegerea a patru echipe de elevi care au realizat cele mai concludente materiale (afiş A3 şi un film). Astfel, juriul a desemnat următorii câştigători:
[arrowlist]

  • locul I Liceul ,,Alexandru Ioan Cuza” Slobozia,
  • locul II Liceul ,,Grigore Moisil” Urziceni,
  • locul III Liceul de Arte ,,Ionel Perlea” Slobozia
  • Premiul de excelenţă, echipa care a reprezentat judeţul nostru la Predeal – Liceul ,,Mihai Eminescu” Slobozia.

[/arrowlist]
Următoarea etapă a proiectului amintit a constat în desfăşurarea unor activităţi cu ocazia aniversării zilei DGA, în ziua de joi, 30 mai 2013.

Pentru această zi, echipele câştigătoare din cele 5 judeţe au creat, la Predeal, în cadrul workshop-ului, materiale constând în: afiş, pliant şi logo-ul unui tricou.

Ca urmare, fiecare judeţ a primit un număr de tricouri, afişe şi pliante, ce au fost folosite în judeţul Ialomiţa astfel: în dimineaţa zilei de joi, echipa câştigătoare a Liceului ,,Mihai Eminescu” împreună cu ofiţeri din cadrul S.J.A Ialomiţa s-au deplasat la instituţiile publice pentru a disemina câte un afiş în vederea postării, la loc vizibil, la sediul acestor unităţi.

Joi seara, începând cu ora 18.00, un grup de elevi ce au purtat tricourile cu mesaje anticorupţie s-a deplasat pe bulevardul Matei Basarab de la intrarea în oraş, Facultatea ,,Bioterra”, spre cealaltă intrare de la gară pentru a disemina în rândul cetăţenilor pliante cu mesaje anticorupţie.

 Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte, la data de 30 MAI, opt ani de la înfiinţarea sa ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

Anul 2005, momentul în care Direcţia Generală Anticorupţie s-a constituit ca unitate de elită, este datorat voinţei autorităţilor româneşti şi sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei.

În cei 8 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire cât şi a celor de combatere a faptelor  de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, de educare a tinerei generaţii în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia verde anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor, reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție mulţumesc tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor.

De asemenea, mulţumesc structurilor M.A.I. care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne.

Vă reamintim faptul că, la nivelul judeţului Ialomiţa, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, cu sediul în Slobozia, strada Alexandru Odobescu, nr 17-19, etajul 3, telefon/fax 0243 220556, e-mail [email protected]

Cetăţenii care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de către personalul MAI, se pot prezenta în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200-1500, sau ori de câte ori consideră necesar.