comenzi la domiciliu cliseru.ro

De Paștele Blajinilor, în Gheorghe Lazăr se va sărbători ziua comunei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/04/2013 | Locale Ialomita

primaria gheorghe lazarPe 12 mai, locuitorii comunei Gheorghe Lazăr sunt așteptați să participe la ziua comunei, manifestare ce se va desfășura, în mare parte, în incinta bazei sportive din localitate

„A devenit o tradiție ca, în fiecare an, să sărbătorim ziua comunei, costurile acestei manifestări fiind acoperite în mare parte din sponsorizări. Am încercat să ponderăm cheltuielile, să nu întindem prea mult coarda, mai ales în ceea ce privește solicitarea unor artiști. La această sărbătoare participă, pe lângă locuitorii comunei, și fii ai satului, care s-au născut aici, dar care trăiesc în alte localități. Vin aici în fiecare an, mai ales că de Paștele Blajinilor se duc și se reculeg la mormintele rudelor lor”, susține primarul Marian Buzea.

După slujba religioasă care va fi oficiată dimineață la biserica „Adormirea Maicii Domnului”, va urma un moment solemn, depunere de flori la Monumentul Eroilor. În jurul orei 13.30, va avea loc deschiderea oficială a sărbătorii, cu un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Gheorghe Lazăr, urmat de un moment folcloric cu Taraful Sile Jercan și interpreta Tatiana Țintă.
În jurul orei 15.00 vor fi decernate certificate de fiu/fiică a satului tinerilor care împlinesc vârsta de 18 ani, acțiune urmată de un moment folcloric cu taraful Sile Jercan și interpreta Elena Ionescu Mateescu, dar și de decernarea unor diplome de fidelitate familiilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Momentele folclorice vor continua cu interpreta Valentina Macarie și taraful Sile Jercan, dar și cu Mariana Ionescu Căpitănescu, ce va cânta participanților timp de aproape o oră.
Seara, în jurul orei 21.00, Dj Rynno & Sylvia va susține un moment muzical dance, manifestarea încheindu-se cu un foc de artificii.