comenzi la domiciliu cliseru.ro

De ce s-a asociat judeţul Ialomiţa cu municipiul Slobozia?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/01/2014 | Locale Ialomita

ialomita - consiliul judeteanJudeţul Ialomiţa s-a asociat, recent, cu municipiul Slobozia, în scopul constituirii societăţii comerciale „S.C. Servicii Publice Slobozia S.R.L.”. Obiectul principal de activitate al respectivei societăţi este de „Servicii de administraţie publică generală”.

Mai precis, tot ce însemna servicii autofinanțate din subordinea Primăriei au fost unite într-o societate comercială.

„Am decis să fim parte a acestei societăți comerciale pentru că vrem să dezvoltăm tot mai mult acest sector – piețe, târguri, oboare, infrastructura acestui sector, pentru ca tot ceea ce este produs în Ialomița să aibă și loc de desfacere. Nu putem să trecem peste succesul pe care l-au avut Ziua Recoltei, Fabricat în Ialomița, Târgul de Apicultură etc. (…) Vrem să încurajăm, printr-o infrastructură din ce în ce mai modernă și mai adecvată diversității de opțiuni, desfacerea produselor în Slobozia, realizate aici sau în zonele limitrofe, să încurajăm producătorii, să-i conștientizăm că suntem mai atenți la produsele de aici și mai puțin atenți la ispitele din Grecia, Bulgaria sau din alte țări. (…) Vor mai fi și alte servicii pe care societatea le desfășoară. Dar acelea nu vizează obiectul asocierii. Noi ne asociem exclusiv pentru a încuraja populația care trăiește în zonă, care sunt producători, să vină pe piață și să utilizeze infrastructura de piețe, târguri, oboare”, afirma Silvian Ciupercă, președintele Consiliului Județean.

Dacă această asociere va fi un succes, se are în vedere ca în viitor să fie înființate societăți similare și în celelalte două municipii din județ.

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, declara că necesitatea apariției unei societăți comerciale se impunea, în condițiile în care „nu va mai solicita bani de la buget”.

„Noi am hotărât să transformăm activitățile autofinanțate din cadrul primăriei în societate comercială, pentru că o societate este autonomă și cu posibilități multiple de dezvoltare. (…) În plus, eliminăm birocrația care exista. Societatea va trăi din ce câștigă. Nu va fi nevoie de bani de la Consiliul local sau Consiliul Județean pentru a-și desfășura activitatea”, explica primarul.

În cadrul ședinței Consiliului Județean au fost desemnați, de asemenea, ca reprezentanţi ai judeţului Ialomiţa în Adunarea Generală a Asociaţilor, patru consilieri judeţeni: Dumitru Doina Elena, din partea Uniunii Social Liberale Ialomiţa, Popescu Nicolae, din partea Uniunii Social Liberale Ialomiţa, Sitaru Nicolae, din partea Alianţei pentru Ialomiţa, Florea Romeo, din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu Ialomiţa.

Administratorul acestei societăți, care va îndeplini și funcția de director, va fi Costea Ştefan Ion.