comenzi la domiciliu cliseru.ro

De 168 de ori “La mulți ani, Jandarmeria Română!”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/04/2018 | Evenimente

Miercuri, 28 martie, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au susținut o conferință de presă, organizată cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, anul acesta, pe 3 aprilie, împlinindu-se 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica.

În cadrul conferinței, inspectorul șef al I.J.J. Ialomița, colonel Răzvan Salaoru, a prezentat noul purtător de cuvânt al Jandarmeriei Ialomița, sublocotenent Moise Andreea. Tânăra sublocotenent a terminat Academia de Poliție, promoția 2017, și îl înlocuiește pe colonel Alexandru Constantinescu.

„Sunt un tânăr jandarm și nu jandarmeriță, pentru că nu sunt cu nimic mai presus sau mai prejos decât colegii mei, asta consider eu. Încrederea pe care mi-o acordă conducerea și nu numai, mă face să am și eu din ce în ce mai multă încredere în mine și sper să am cât mai multe realizări pe această linie, a relațiilor publice”.

Inspectorul șef a amintit totodată despre momentele cele mai importante din istoria Jandarmeriei Române, precum și evenimentele care au pus bazele Jandarmeriei Ialomița. De asemenea, au fost prezentate activitățile pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi le desfășoară în avanpremieră, în perioada 28 martie – 02 aprilie.

„(…) Nu putem să nu amintim și ziua de 25 mai 1895,când s-a înfiinţat compania de jandarmi a judeţului Ialomiţa, cu sediul la Călăraşi, capitala de atunci a judeţului, respectiv 25 noiembrie 1895, când s-a înfiinţat secţia de jandarmi din comuna Slobozia, pe atunci reşedinţa ,,plăşii’’ Ialomiţa. Aceste momente au pus bazele Jandarmeriei ialomițene. Aşadar, se desprinde aprecierea că Arma „oamenilor de arme” are o bogată tradiţie militară şi reprezintă un tezaur de înţelepciune şi voinţă pe care viitorul nu are dreptul să-l refuze, fiecare jandarm având obligaţia să se implice în mod sincer în acţiunea de recuperare a tradiţiei, element fundamental în dăinuirea Jandarmeriei Române”, a precizat sublocotenent Moise Andreea.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița a marcat acest moment aniversar important prin următoarele activități: În perioada 28-30 martie, odată cu debutul Campaniei de promovare a Jandarmeriei şi aportul ei la Marea Unire, au fost desfășurate activitӑţi dedicate elevilor din instituţii preuniversitare, astfel: pe 28 martie, la Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia și în instituţiile de ȋnvӑţӑmȃnt din localitӑţile Movila și Bucu, pe 29 martie, în instituţiile de ȋnvӑţӑmȃnt din comunele, Fӑcӑeni, Bӑrcӑneşti și Căzănești, pe 30 martie, au fost prezenți la Liceul Teoretic Feteşti și instituțiile de ȋnvӑţӑmȃnt din Armӑşeşti, Jilavele şi Ograda.

De asemenea, joi, 29 martie, s-a desfӑşurat competiţia sportivă “Cupa Jandarmeriei 2018” , un campionat de fotbal la care au participat instituţii din domeniul de apӑrare, ordine şi siguranţӑ publicӑ.

Sâmbătă, 31 martie, în Parcul ,,Ialomiţa” din Municipiul Slobozia, s-a desfășurat evenimentul “Nume de cod: Prietenii copiilor”, în cadrul căruia au fost amenajate standuri de prezentare a echipamentului specific şi tehnicile folosite în executarea misiunilor, de promovare a carierei militare, având loc și demonstraţii de mȃnuire a armamentului, de tip drill-team şi exerciţii demonstrative cu cȃinii de serviciu.
Marți, 3 aprilie, a avut loc simpozionul organizat cu prilejul aniversării Jandarmeriei Române, la Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”, la care au fost invitați reprezentații instituțiilor partenere, ocazie cu care au fost înaintați în grad mai mulți ofiţeri şi subofiţeri, fiind oferită, începând din acest an, și distincţia “Jandarmul de onoare”. Această distincție a fost oferită căpitanului Chiriac Silviu.

De asemenea, inspectorul general al Jandarmeriei a acordat plutonierului major Iliescu Jean-Florin “Distincția de serviciu pentru locul I”, pentru obținerea de rezultate foarte bune în procesul de formare profesională, în activități culturale, științifice și sportive. Jean Iliescu este jandarmul care în nenumărate rânduri a câștigat locul I la Campionatul de Tenis de Câmp al Ministerului de Interne.

Menționăm și faptul că în perioada 30 martie – 6 aprilie, la Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”, va fi expusă colecţia de fotografii intitulată “Şi noi suntem ca voi”, reprezentativă pentru Jandarmeria Română.