comenzi la domiciliu cliseru.ro

Daniel Fenechiu despre Ștefan Stoica: „O cartelă de vot, atât a pierdut PP-DD”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/11/2013 | Locale Ialomita

Conferința județeană de evaluare a activității organizației Ialomița a PP-DD, susținută joi, 31 octombrie, la Slobozia, a fost un bun prilej de a afla, chiar de la conducerea partidului, amănunte despre posibilele motive care l-au determinat pe senatorul Ștefan Stoica să părăsească acest partid și să se alăture PSD, dar și despre reacțiile foștilor colegi de partid la aflarea acestei vești.

PP-DD ialomita
La conferință au participat președintele PP-DD, Simona Man, secretarul general Liviu Neagu, deputații Mario Caloianu și Daniel Fenechiu, dar și alți reprezentanți ai partidului.

„PP-DD a pierdut 28 de parlamentari din cei 68 pe care îi avea. Este o acțiune concentrată, nu putem totuși să ne facem că nu vedem și cred că este vizibil pentru toată lumea că avem parte și de un linșaj mediatic în acest moment. (…) Este foarte adevărat că atât PNL cât și PSD își pregătesc ieșirea din această coaliție și, pentru a-și asigura un confort din punct de vedere al majorității, fiecare încearcă să-și atragă mai multe cartele de vot, să fie siguri că, în eventualitatea în care se rup, au acel confort. Cei slabi au cedat și au fugit, cei puternici și hotărâți rămân alături și vor lupta alături de noi până la sfârșit”, aceasta este părerea exprimată de Simona Man.

Deși Daniel Fenechiu, până nu demult președinte interimar al organizației Ialomița a PP-DD, și-ar fi dorit să nu se vorbească despre plecarea senatorului Ștefan Stoica, toată conferința de presă a fost marcată de acest subiect.

daniel fenechiu„O cartelă de vot, atât a pierdut PPDD. (…) Cu domnul Stoica m-am conversat pe toată durata activității sale. Am încercat inclusiv să-l ajut în activitatea sa din teritoriu. Oamenii din organizație știu că am făcut propuneri pentru buget în numele lui Stoica (…) Deci, am încercat să-l ajutăm din toate punctele de vedere. Domnul Stoica are și probleme de sănătate care sunt cunoscute, iar în contextul ăsta am încercat să-l asigurăm că suntem alături de el. Știam că a fost contactat și de PC (…), a avut discuții și cu UDMR, a fost curtat și de PSD, el spunându-mi că este curios din fire și vrea să știe ce i se oferă, ce se întâmplă… Prima mea divergență cu domnul Stoica a fost după conferința județeană a PSD, în urmă cu câteva luni. Atunci, la nivelul conducerii partidului, se luase o decizie, senatorul Stoica nu a vrut să o respecte, m-a pus într-o anumită situație, a avut și un discurs care a fost ușor în afara poziției partidului nostru și a fost un prim semn. Am încercat să lămuresc ce s-a întâmplat, într-o manieră civilizată. M-a asigurat că nu este nicio problemă (…)”, explica Fenechiu.

Acesta s-a arătat extrem de mâhnit de faptul că Stoica nu a avut tăria să-și anunțe colegii de partid despre decizia pe care a luat-o.

„Am aflat de la un reporter că domnul Stoica își va da demisia, iar peste două minute l-am văzut pe ecranul televizorului de la Parlament, la tribună. Putea să spună, domnule, m-am hotărât să plec. Nu ne interesa de ce, dar nici să aflăm din presă! Este un lucru care nu puteam să cred că mi se putea întâmpla din partea domnului Stoica”, a mai spus Fenechiu.

Pe lângă analizarea activității organizației județene, PP-DD Ialomița a anunțat și unele măsuri organizatorice, printre care și încetarea mandatului de președinte interimar al lui Daniel Fenechiu și preluarea de către deputatul Mario Calianu a acestei funcții.

Simona Man, președintele PP-DD, a ținut să aprecieze aportul pe care l-a avut Daniel Fenechiu atât la alegerile locale cât și parlamentare în obținerea unui rezultat foarte bun în Ialomița.

Chiar dacă plecarea lui Ștefan Stoica i-a luat prin surprindere, deși în ultima vreme la nivel național PP-DD a pierdut 28 de parlamentari din cei 68 pe care îi avea, președinta PP-DD spune că nu este o problemă, pentru că voturile electoratului nu le-au pierdut.

simona man„Nu ne-am programat astăzi, venind aici, să ne confruntăm cu această situație. Ne-am fi dorit astăzi să avem doi parlamentari în organizația județeană Ialomița. Dar nu este nicio problemă. Am pierdut doar o cartelă de vot, după cum spuneam, nu am pierdut voturile electoratului. Întrebați orice membru din acest partid dacă odată cu plecarea domnului Stoica a mai plecat cineva. Nu a reușit să atragă decât nemulțumirea oamenilor, aceștia simțindu-se trădați de aceste dezertări din partid. Nu cred că membrii PP-DD îi vor urma pe acești trădători și dezertori. Va fi o analiză a Colegiilor de aici pentru a se vedea dacă plecarea domnului Stoica se va resimți în activitatea partidului. Totuși, realizările acestui partid sunt ca urmare a eforturilor unei echipe ”, spunea Simona Man.

Reprezentanții PP-DD susțin că nu au ce să-și reproșeze în urma acestor plecări în masă, subliniind că aici este vorba doar de „putere și opoziție. Nu există o altă problemă în structura de partid”, este de părere președinta partidului.
Aceștia au început demersurile legale pentru a-i determina pe „dezertori” să plătească acea sumă imensă trecută în convenție în caz că părăsesc partidul. Procedura, din perspectiva legală, este în faza de mediere.
Dacă plătesc suma, nu se ajunge în instanță… Asta, spun ei, doar ca metodă de combatere a traseismului politic.