comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cutremur de 7,2 grade Mercalli în Slobozia. Cum se vor descurca componentele Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă Ialomița?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/09/2015 | Lege si Ordine

Cutremur în Slobozia: 86 de persoane au decedat, 346 au fost rănite iar 486 sunt date dispărute, structura de rezistență a mai multor blocuri de locuințe a fost afectată, iar la o conductă de transport și distribuție a gazului metan de pe strada M. Basarab a fost înregistrată o avarie.

cutremur slobozia simulare 05Exerciţiu pentru intervenţia în cazul producerii unui cutremur în municipiul Slobozia

În data de 22 septembrie începând cu ora 10.00, urmează să se desfășoare un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „Managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unui cutremur de mare intensitate în municipiul Slobozia, de către componentele Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă”.

Seismul, conform scenariului, are o intensitate de 7,2 grade pe scara Mercalli și a provocat pierderi de vieți omenești și distrugeri însemnate. Astfel, în municipiul Slobozia, 86 de persoane au decedat, 346 au fost rănite iar 486 sunt date dispărute, structura de rezistență a mai multor blocuri de locuințe a fost afectată, iar la o conductă de transport și distribuție a gazului metan de pe strada M. Basarab a fost înregistrată o avarie. De asemenea, mai mulți elevi ai Școlii Generale nr. 1 au rămas captivi sub dărâmături și la etajele superioare, după ce scările interioare s-au prăbușit, iar la Liceul de Arte “Ionel Perlea” s-a produs un incendiu la sala de sport, fiind solicitată intervenție pompierilor. În cadrul aplicației va fi prezentat și un model restrâns al unei tabere de sinistrați, în parcul de la Catedrala Episcopală din Slobozia.

La exercițiu urmează să fie angrenate forţe şi mijloace ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slobozia cu structurile subordonate, subunităţi specializate ale Detaşamentului de Pompieri Slobozia din cadrul I.S.U. Ialomiţa, Poliţia Locală Slobozia, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Ialomiţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, U.M.01416 Slobozia, U.M. 01448 Slobozia, Filiala de Cruce Roşie Ialomiţa precum şi servicii deconcentrate şi descentralizate coordonate de Instituţia Prefectului.

Citelte și: VIDEO: Intervenții după un cutremur de intensitate mare, la Slobozia

ISU Ialomița