Cursuri lunare gratuite, organizate de Spitalul Județean de Urgență din Slobozia, în sprijinul mămicilor
Joi, 16 mai, la ora 12.00, Spitalul Județean de Urgență din Slobozia organizează o nouă sesiune gratuită de cursuri dedicate viitoarelor mămici, în vederea pregătirii acestora pentru naștere și pentru îngrijirea bebelușului ce urmează să vină în viața lor.
Aceste cursuri pre și postnatale vin în sprijinul mămicilor care au tot felul de neliniști legate de acest moment important din viața lor, cea de-a doua întâlnire organizată de unitatea spitalicească referindu-se în principal la îngrijirea bebelușului.
Așadar, în cadrul unei sesiuni se vor întâlni maxim 20 de persoane, iar medicii specialiști din cadrul secției de neonatologie le vor răspunde la toate întrebările. Înscrierile se vor face după regula “primul venit, primul servit”, la numărul de telefon 0740.150.036, începând de luni, 13.05.2024, ora 8.00.
Cursurile se desfășoară în clădirea Cargo Business Center (fosta clădire Proiectări), etajul 2, camera 202, bd. Chimiei nr. 2.
În cadrul acestui curs, intitulat “Manual de utilizare a bebeluşului”, medicii și-au propus să răspundă la câteva întrebări esențiale, dar și la multe altele, pentru ca mămicile să fie bine informate.
- Vine bebelușul. Ce trebuie să am în bagajul pentru maternitate?
- Ce se întâmplă imediat după naștere? Unde este dus bebelușul meu? Ce înseamnă Terapie Intensivă Neonatală?
- Ce se întâmplă dacă nasc înainte de termen? Ce înseamnă prematuritate?
- Ce mănâncă bebelușul meu? De ce laptele de mamă este cel mai bun?
- Dacă am nevoie de formula de lapte în completarea sânului, de ce o administrez la seringă? De ce nu e bun biberonul?
- Bebelușul meu nu se atașează bine la sân (nu suge bine, mă doare, îmi face răni). Ce e de făcut? Cine mă ajuta în această situație?
- Cum schimb scutecelul murdar? Trebuie sau nu să îl înfăș pe micuț? Stiluri de înfășat.
- Cum fac toaletă buricului în primele zile? Dar a năsucului? Dar a ochișorilor?
- Ce înseamnă icterul? E periculos? Cum se tratează?
- Ce înseamnă screening neonatal și de ce este important să îl testez pe bebelușul meu în maternitate?
- Ce vaccinuri se fac în maternitate și de ce sunt importante?
- Am plecat acasă. Ce trebuie să urmăresc în primele săptămâni? Care sunt semnele de alarmă care să mă aducă cu nou-născutul la spital?
- Medicul de familie: un prieten apropiat. De ce e importantă vizita la cabinetul de Medicină de familie în prima lună de viață.
„La acestea şi la orice alte nedumeriri, ȋngrijorări, curiozităţi care vor mai apărea suntem pregătiţi să le limpezim, iar dacă nu ştim, să căutăm ȋmpreună răspunsurile. Ȋncurajăm pe cei care vor fi de ajutor viitoarei mămici acasă să vină ȋmpreună cu ea (tătici, bunici, mătuşi). Sunteţi cele mai importante persoane din viaţa de după naştere şi credem că e important să o susţineţi atât cu empatie, dar şi cu informaţii corecte şi mai ales de actualitate”, precizează medicii.
sursa foto: SJU Slobozia via Facebook