comenzi la domiciliu cliseru.ro

Curăţenie într-o singură zi, numai cu voluntari

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/09/2011 | Locale Ialomita

Profitând de prezența secretarilor unităților administrativ-teritoriale din județ la o ședință de instruire, reprezentanții „Let´s do it, România!” au avut ocazia, marți, 13 septembrie, să-și transmită mesajul în teritoriu, un îndemn, practic, la voluntariat în cadrul celui mai mare proiect de implicare socială din România. Acțiunea „Curățenie într-o singură zi” se va desfășura pe 24 septembrie, la nivel național.
Deși în județul Ialomița șansele de atingere a targetului, și anume mobilizarea a aproximativ 10.000 de voluntari, sunt mici, coordonatorul din regiunea Sud, Amelia Rădoi, nu renunță și vrea ca în cele câteva zile ce au rămas până la startul acțiunii să poată convinge populația din județ să iasă la curățenie.
Județul nostru nu a fost pentru reprezentanții Let´s do it, România! un punct important pe hartă anul acesta. Cum nu au reușit să desfășoare acțiunea de cartare, iar organizarea lasă de dorit, aceștia fac apel la primării să se implice în proiect. În acest context deloc favorabil, reprezentanții Let´s do it, România! vor fi nevoiți să uzeze de hărțile de anul trecut, pentru împărţirea voluntarilor pe zone.
Cum prefectul a făcut muncă voluntară și anul trecut, nu a putut să nu-și arate disponibilitatea și anul acesta.
„Voluntarii trebuie să fie chiar voluntari. Cu cât sunt mai mulți voluntari din an în an, cu atât vom avea pe viitor o localitate, un județ mai curat. Simplul fapt că te implici și aduni gunoaiele aruncate de un netrebnic, te face să nu mai arunci tu gunoaiele.

Schimbarea mentalității poate schimba fața localității.

Nu doresc o implicare de fațadă, o implicare forțată, o scoatere a copiilor de grădiniță să adune ei gunoaie. Oamenii trebuie sa o facă din conștiință. Avem posibilitatea să demonstrăm că putem face și voluntariat”, a declarat pe un ton mobilizator Mădălin Teculescu.
24 septembrie va fi într-o zi de sâmbătă. Ne este imposibil să credem că există în Ialomița atâția oameni cu conștiință care să renunțe la timpul lor liber pentru a aduna gunoaiele altora. Dar vom trăi și vom vedea.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️