Curățenia de primăvară: Iată cum să te organizezi în 5 pași simpli!

După o iarnă lungă și geroasă, primăvara vine ca o gură de aer proaspăt. Natura renaște, iar oamenii sunt mult mai binedispuși.

Pentru că mai sunt doar două săptămâni până la Paște, acum este momentul oportun să ne ocupăm de celebra curățenie generală de primăvară, să ne reînnoim garderoba și sa redecorăm locuința. Curățenia generală poate fi destul de obositoare și ne ocupă foarte mult timp dacă nu știm cum să ne organizăm corespunzător.

 

Publicitate

Iată cum să fii eficientă și rapidă în doar 5 pași simpli:

  • Vei avea nevoie de produse speciale pentru curățat. Pentru a face o treabă bună, îți vor fi de folos mai multe produse speciale pentru curățat și spălat: bureți, coșuri de gunoi, făraș, mop, lavete, mănuși de cauciuc. Pe toate acestea le poți achiziționa de pe magazinul online dacris94.ro, unde vei găsi o varietate de astfel de produse. Nu îți face griji, raportul calitate-preț este unul foarte bun!
  • Aruncă toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Începe prin sortarea hainelor și a articolelor de încălțăminte și renunță la cele care s-au deteriorat sau care ți-au rămas mici. Fă-ți loc în garderobă pentru a depozita hainele și încălțările noi, pe care ți le vei cumpăra pentru acest sezon. A venit vremea să înlocuiești gecile de iarnă, puloverele, ghetele și cizmele cu haine vaporoase de vară, sandale, balerini și pantofi. Noi îți recomandăm aceste sandale dama de la MODLET, întrucât sunt foarte comode și ai posibilitatea de a alege dintr-o varietate de modele cu talpă joasă sau cu platformă.
  • Începe cu bucătăria! Odată ce eliberezi casa de obiecte vechi și inutile, poți continua prin a curăța, efectiv, spațiul. Noi te sfătuim să incepi cu bucătăria, pentru că acolo se acumulează cea mai multă murdărie. Începe prin a arunca mâncarea stricată din frigider, pentru a-l putea dezgheța și spăla. Apoi, continua prin a curăța în detaliu fiecare aparat electrocasnic din bucătărie, precum aragazul, cuptorul cu microunde, blender-ul și aparatul de purificare a apei. Atenție, îți recomandăm să achiziționezi un dedurizator de apă, întrucât apa dură nu este sănătoasă pentru organism. Poți găsi un dedurizator apa pe www.clack.ro , dacă îți dorești să ai un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat.
  • Fii eficientă! Tehnologia modernă este acolo pentru a fi folosită și pentru a ne ușura viața de zi cu zi, așa că… folosește-o! Lasă mașina de spălat să funcționeze în timp ce tu faci altceva. Poți băga perdelele, draperiile, hainele și lenjeria de pat la spălat, timp în care să te ocupi de curățarea covoarelor și a mochetelor și de spălarea geamurilor. La acest capitol e foarte mult de muncă, așa că asigură-te că te poți baza pe ajutor din partea familiei. Fie că e vorba de curățarea mochetei sau de spălatul geamurilor, folosește doar lichide speciale, care să nu deterioreze fibrele covorului sau să lase urme pe suprafața geamurilor. După ce termini, ia fiecare cameră la rând și continuă prin a șterge mobila de praf. Îți vei dori să folosești un spray antistatic, pentru a evita depunerea rapidă a particulelor de praf. Asigură-te că nu ratezi niciun colțișor!
  • Alocă-ți timp pentru curățarea balconului. După ce ai terminat curățenia în toate camerele, este timpul să te ocupi de ordonarea lucrurilor din balcon, de spălarea podelei și a geamurilor. De cele mai multe ori, balcoanele sunt ticsite cu lucruri vechi și stricate, pe care le depozităm acolo de-a lungul timpului, în speranța că le vom mai folosi cândva, în viitor. În realitate, nu revenim niciodată asupra lor și nici nu le mai verificăm gradul de funcționalitate. Pur și simplu le lăsăm acolo să zacă, pentru că, din varii motive, nu vrem să le aruncăm. Unele persoane colecționează vechituri pentru că nu suportă ideea de a renunța la lucruri. Acest tip de comportament are în spate motivații psihologice serioase, însă nu trebuie să procedezi și tu așa. Pentru a trăi într-un spațiu igienic, curat și aerisit, încearcă să renunți la aceste obiecte ruginite și prăfuite, cărora nu le mai poți găsi nicio întrebuințare. Apoi, continuă prin a curăța și spăla balconul până ajungi la un rezultat satisfăcător. Odată ce ești mulțumită de modul în care arată spațiul, îl poți decora cu ghivece cu flori, scaune pliabile și o măsuță, pentru zilele însorite de vară când vei avea chef să citești o carte la soare, în timp ce savurezi o cafea.

După ce curățenia este gata, profită de ocazie pentru a repara aparatele din casă care nu mai funcționează. Roagă-ți soțul sau iubitul să te ajute să reparați televizorul, aparatul de aer condiționat, sistemul audio sau orice aparat electronic pe care îl folosiți zilnic dar care vă da bătăi de cap.