comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cupa Sloboziei la atletism: Dariana Oancea, revelația competiției

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/10/2013 | Locale Ialomita

Duminică, 6 octombrie, a avut loc, la Slobozia, a VII-a ediție a Cupei municipiului Slobozia la atletism, unde au participat peste 300 de copii de la mai multe cluburi din țară, precum Vrancea, Tulcea, Prahova, Călărași și Ialomița.

Competiția a fost una de anvergură, la fiecare probă existând o luptă acerbă pentru ocuparea unui loc pe podium.
La eveniment a participat chiar și fosta sportivă Tudorița Chidu, cel mai de seamă reprezentant al atletismului ialomițean, care este și cetățean de onoare al municipiului Slobozia.

 “Vremea a fost frumoasă și ne bucură prezența numeroasă a tuturor cluburilor invitate. Cu resurse oarecum limitate am reușit să desfășurăm o competiție reușită. Slobozia nu a avut o reprezentare numeroasă, în comparație cu Prahova, de exemplu, care prin numărul mare de participanți și acumularea de puncte a reușit să se claseze pe primul loc. Revelația competiției în ceea ce ne privește, pentru că noi urmărim în special sportivii din Slobozia, a fost Dariana Oancea, care a participat la toate cele trei probe, reușind să le câștige pe toate. Este poate cel mai mare câștig al acestei competiții, astfel că vom încerca să o propulsăm cumva și să ajungă o atletă de performanță”, a declarat Constantin Ionel, directorul Direcției Municipale pentru Cultură, Învățământ, Tineret și Sport Slobozia.

Dariana OanceaDariana Oancea, în vârstă de 9 ani, a câștigat în cadrul acestei competiții locul I la trei probe: viteză, săritura în lungime și rezistență. Fetița practică atletismul de puțin timp, în aproape 14 luni reușind să se afle pe podium la fiecare competiție la care a participat.

 

 

 “Sunt foarte mândru și mulțumit. De la primele competiții, Dariana a reușit să obțină cupe și medalii. A participat și la campionatele naționale, atât în iarnă cât și în vară, reușind să obțină locurile II și III”, spunea tatăl Darianei.

Și Ion Neacșu, antrenor emerit, specialitatea atletism, la rândul său cetățean de onoare al municipiului Slobozia, s-a arătat mulțumit de modul cum s-a derulat această competiție interjudețeană, susținând că în viitorul apropiat se va încerca reluarea unei competiții mai vechi, respectiv Cupa Ialomiței la Atletism, pentru că în județ există talente, iar acestea trebuie descoperite și prin intermediul unor astfel de manifestări.

 “Ținând cont de faptul că au participat destule cluburi din afara județului, unii dintre participanți fiind campioni și vicecampioni la nivel național, copiii legitimați la Clubul Sportiv Școlar Slobozia și de la celelalte școli din Slobozia s-au desfășurat mulțumitor, dovadă stând cupele și locurile II și III obținute la toate categoriile de vârstă (…)”, sublinia președintele Asociației județene de atletism, Poterașu Ilie, profesor de educație fizică la Liceul de artă din Slobozia.

Felicitări tuturor participanților și la mai mare!