Cum va arăta sediul Poliției Locale Slobozia
În ședința Consiliului local Slobozia, din 30 octombrie, s-a aprobat, cu votul majorității consilierilor, un proiect de hotărâre ce privea aprobarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului „Extindere sediu Poliția locală”.
Proiectul a fost aprobat cu votul majorității consilierilor, numai că, după aprobare, acest proiect a stârnit discuții aprinse legate de prețul construcției trecut în Studiul de Fezabilitate (peste 350.000 euro suma trecută în devizul general), cost considerat exagerat de mare, chiar de către unii dintre consilierii care au votat proiectul.
Din acest motiv, în ședința de joi, 27 noiembrie, consilierul liberal Cezar Zamfir a propus Consiliului local abrogarea respectivului proiect de hotărâre.
La ședință a participat și proiectantul care a explicat de ce valoarea investiției este așa ridicată, arătând totodată imagini cu proiectul.
„Tema de proiectare ne-a impus o rezolvare nu tocmai obișnuită, asta însemnând că toată parcarea din zona actualului sediu este traversată de rețelele Enelului, punctul de transformare fiind lipit de sediu, astfel că a trebuit să amplasăm construcția în așa fel încât să nu afectăm respectivele utilități. Totodată, mai există rețele de apă, canalizare. Din tema de proiectare s-a dorit să lăsăm parterul liber pentru posibilitatea parcării autoturismelor instituției. Legătura dintre cele două construcții se va face printr-o pasarelă, care va trebui să traverseze una dintre rețelele Enelului, structura de rezistență este una sigură – obiectivul este clasificat în clasa I de importanță, deci poate fi utilizat ca centru de comandă în situații de urgență – deci nu este o clădire obișnuită. Aria desfășurată a construcției este de 409 m.p. Sediul actual are 422 m.p., asta însemnând că și zona de parcări apare ca și arie construită. De asemenea, din tema de proiectare s-a solicitat un mod de finisare modern, o soluție modernă structurală, structură metalică la partea superioară, stâlpi etc. Posibilitatea de a scădea investiția poate apărea din finisaje. În valoare apare și mutarea unor rețele electrice, 80 m.p. Sub pasarelă va rămâne acea rețea de cabluri. Prețul este de 831 euro pe m.p. inclusiv TVA., la 409 m.p. arie desfășurată”, spunea proiectantul.
La un moment dat, discuțiile au ieșit din matca normală, consilierii ajungând să se jignească, să ridice tonul, considerând această investiție „o extravaganță”, chiar și în condițiile în care au apreciat că acest spațiu este necesar.
Aceștia au solicitat refacerea studiului de fezabilitate, proiectantul urmând să se gândească la reducerea prețului final al investiției. Această posibilitate va exista, probabil, doar dacă „se va umbla” la finisaje.
În ceea ce privește proiectul inițiat de consilierul Cezar Zamfir, privind abrogarea, acesta a fost respins, cu 3 voturi pentru, 8 împotrivă și 8 abțineri.
Următoarea ședință va fi pe 18 decembrie.