comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cum să îți induci o stare pozitivă în fiecare zi? Tips & tricks pentru o viață fericită!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/06/2019 | Magazin
Fericire
Fericire

Te-ai gândit vreodată cât mare influență are starea de spirit asupra vieții tale? Mood-ul este cel care determină nivelul de fericire, împlinire, mulțumire sufletească la care te situezi. De cele mai multe ori, ni se întâmplă lucruri rele pentru că asta atragem singuri, printr-o atitudine permanent pesimistă și prăpăstioasă.

Ai observat că oamenii pozitivi, optimiști sunt, în același timp și mai fericiți? Asta pentru că ei își fac fiecare zi frumoasă, prin lucruri și gesturi mărunte, nu se gândesc la ceea ce nu au ci la ceea ce au, iar pe lângă toate acestea apreciază toate lucrurile frumoase din viața lor.

Dacă, însă, ai probleme în a-ți gestiona gândurile, starea de spirit și crezi că nimic nu te ajută, iată câteva soluții care te vor face să ai o stare de spirit bună în fiecare zi:

1)    Shopping-ul

Probabil știi deja că shopping-ul s-a dovedit a fi terapia perfectă pentru orice femeie tristă sau supărată. Este perfect adevărat, specialiștii au studiat îndeaproape acest fenomen și au constatat ca shopping-ul reprezintă pentru cele mai multe femei o formă de relaxare și deconectare completă de la orice fel de problemă. Așadar, dacă ai o zi mai proastă, ia-ți cea mai bună prietenă și mergi la mall să îți cumperi ceva. Dacă nu ai chef de plimbare, poți face și shopping online, funcționează la fel de bine. De exemplu, dacă ai nevoie de o pereche de încălțăminte nouă, poți intra pe REVERSE și în doar doi timpi intri în posesia celei mai tari perechi de pantofi. Mai mult de atât, la prețuri super! Asta da formă de relaxare!

2)    Sportul

Se spune că sportul este terapia cea mai eficientă contra stresului și oboselii. Numeroase studii au confirmat faptul că după o zi de muncă stresantă cei care au facut mișcare s-au simțit mult mai relaxati, mai bucuroși și mai calmi. De ce? Pentru că sportul stimulează secreția de endorfine și de serotonină, hormonii responsabili cu starea de bine. Așadar, 20-30 de minute de mișcare zilnic îți vor îmbunătăți, vizibil, starea de spirit.

3)    Yoga

Cei care cred în terapiile alternative de tipul yoga, pilates, etc. sunt cei care cred în puterea de control a propriei minți printr-o relaxare totală. Yoga este, într-adevăr, o formă de auto-disciplină și control a propriilor noastre stări de spirit și te induce într-o profundă stare de relaxare și de calm. O ședință de yoga pe săptămână va face minuni pentru tine, iar dacă vei fi suficient de perseverentă, vei constata că viața ta va fi vizibil îmbunătățită iar ceea ce până acum ți se părea o tragedie va fi doar o problemă care are o rezolvare.

În concluzie, este important să ne gestionăm emoțiile și trăirile pentru a avea o viață sănătoasă. Stresul, oboseala și gândirea negativă sunt factori extrem de nocivi care trebuiesc înlăturați printr-o disciplină proprie și prin diverse tehnici de relaxare. Există o mulțime de cărți de specialitate care tratează această problemă, așa că merită să îți dai o șansă la schimbare!

Photo: pexels.com