comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cum organizezi ieftin o petrecere de botez

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/03/2018 | Magazin

Pe vremuri, toată lumea știa că botezul se desfășoară în intimitatea oferită de sufrageria casei, acolo unde toate rudele și prietenii apropiați se adunau pentru a-i ura toate cele bune noului membru al familiei.

O sărbătoare fabuloasă se organiza de către părinții și bunicii prichindelului, iar mesele erau încărcate de bunătăți de toate felurile, de cea mai bună băutură, învăluite toate de o muzică de petrecere oferită de casetofon, un instrument depășit de tehnologia de ultimă oră.

În ziua de astăzi, acest tip de botez aduce doar zâmbete pe fețele tuturor și nimeni nu-și mai închipuie că ar putea avea succes o astfel de adunare. Cheltuielile sunt cu mult mai mari ca înainte, asta în mod sigur, dar și distractia și banii strânsi de la invitați vor fi pe măsură, așa că părinții vor organiza o petrecere deosebită la un restaurant din apropiere, acolo unde vor primi oaspeții dornici de a se distra și de a face cunoștință cu prichindelul.

Iată 6 lucruri de care să ții cont:

  • Lista de invitați se pune la punct încă de la început. Evident ca nu vor fi chemați toți cunoscuții pentru că, în general, nici nu vor veni. Lista trebuie să cuprindă membrii familiei, prietenii apropiați și colegi dornici să onoreze invitația. Dacă bugetul destinat este destul de mare, atunci se pot înmâna invitații și altora.
  • Deși multă lume pare oarecum reticentă cu privire la modul în care ar trebui să-i determine pe invitați să ofere bani la botez, clasica metodă cu plicul este cea mai bună, iar AICI poate fi găsită o gamă variată de astfel de produse. Cel mai simplu este ca plicul să fie așezat la îndemână, pe masă, iar invitații să introducă în interior suma de bani pe care o consideră potrivită în funcție de veniturile proprii, de obligațiile ce decurg din această invitație etc.
  • Întotdeauna trebuie să se aibă grijă de un aspect ce poate trezi amuzamentul unora: modul de aranjare a invitaților la masă. Pentru a nu exista diverse probleme legate de acest lucru, organizatorii vor folosi numere. Poți să vezi aici https://www.taramuliubirii.ro/numere-masa-botez/ mai multe modele dintre care să alegi. În general, în orice familie există o mulțime de animozități între veri sau unchi, așa că devine ideală această soluție ce îi va ține departe pe unii de ceilalți.
  • Restaurantul trebuie ales din timp, căci chiar dacă pare ciudat să fie rezervat înainte ca bebe să se nască, există posibilitatea ca părinții să nu mai găsească un local, majoritatea fiind rezervate cu mult timp înainte pentru nunți. În plus, dacă va fi pe ultima sută de metri, prețul cerut de patronul de restaurant poate fi destul de piperat. În funcție de numărul invitaților, părinții trebuie să găseasca localul potrivit petrecerii și să-l decoreze după propriile dorințe.
  • Meniul ales trebuie să fie unul gustos, dar pentru a avea un mic câștig în urma acestui eveniment, devine extrem de important ca părinții micutului să nu se lanseze în a cere feluri de mâncare extravagante, care ar costa foarte mult. Pentru a reuși în acest demers, ar putea profita de ideea bufetului suedez, extrem de apreciată în ultima perioadă la evenimentele de acest gen.
  • Candy-bar-ul nu trebuie uitat pentru că rămâne un deliciu pentru micuți și pentru adulți deopotrivă. De asemenea, va fi nevoie și de o cameră în care bebe și ceilalți invitați-copii se pot odihni după o anumită oră.

În concluzie, cu puțină grijă la detalii și cu dorință de a reuși, o petrecere de botez poate deveni un succes răsunător la un preț destul de avantajos.