comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cum amenajezi camera cu tematică pentru copii?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/07/2018 | Magazin

Cand vine vorba de camera copilului, este foarte important ca ea sa fie personalizata dupa bunul lor plac, deoarece ambientul conteaza foarte mult in dezvoltarea celor mici.

Mai ales ca, isi vor petrece o mare parte din timp acolo. Este bine ca cel mic sa fie responsabilizat sa aleaga singur ce isi doreste, pentru a intelege ca trebuie sa isi asume propriile dorinte. Daca il vei lasa sa isi personalizeze camera asa cum doreste, acesta va prinde mult mai mult incredere in propria persoana si in voi, parintii. Partea putin mai complicata este alegerea mobilei in functie de ce isi doreste micutul si crearea decorului intr-un mod potrivit, insa toate acestea integrate in bugetul adultilor, cu ajutorul imaginatiei si implicarii lor. Exista multe variante de personalizare a camerei, cea mai practica fiind cea cu mobilier.

Cum alegi mobila potrivita?

Este important ca atunci cand alegi mobilierul sa optezi pentru set-uri complete, pentru ca acestea sa se potriveasca intre ele. Cu toate acestea, daca copilul isi doreste patul inspirat din tema aviatiei si dulapul inspirat din automobile, respecta-i dorinta si imbina elementele in asa fel incat sa se creeze armonie, pentru a nu incarca foarte mult incaperea. Orice tema s-ar alege pentru mobilier, ingreunarea cu multe combinatii de culori si imprimeuri nu va face decat sa oboseasca ochii. Cat despre mobila pentru baieti si cea pentru fete, nu exista alegeri batute in cuie, deoarece unei fetite poate sa ii placa masinile sau sa aleaga o tema inspirata din Pirati, cum la fel de bine unui baiat pot sa ii placa culorile mai calde, elementele ceresti sau fluturii.

Aceste alegeri trebuie respectate, fara sa fie restrictionate in vreun fel. La fel de importanta precum alegerea mobilierului este si alegerea elementelor de design, precum finisajele, usa sau parchetul. In materie de usi de interior si sisteme de deschidere, opteaza pentru o varianta prin care si cel mic sa ajunga cu usurinta sa deschida usa, fara sa aiba nevoie de ajutor. Fiind vorba de camera unui copil, este foarte probabil ca peretii sa sfarseasca desenati si podeaua sa se murdareasca de culori si texturi. Alege materiale care se pot curata usor, cum ar fi vopseaua lavabila sau cea cu efect de tabla de scris.

De regula, tematica ocupa o suprafata mare si foarte vizibila, asa ca restul decoratiunilor si elementelor textile trebuie sa fie cat mai simple. Daca alegi impreuna cu copilul tau piese de mobilier pentru viitoarea lui camera, asigura-te ca finisajele sunt cat mai simple. Apeleaza la solutii de depozitare precum cutiile si cosurile, unde copilul sa isi puna jucariile pe care nu doreste sa le aiba tot timpul la vedere si lucrurile de care se foloseste de obicei. Astfel, vei evita aglomerarea spatiului si va ramane mai mult loc de joaca.

Alegerea mobilierului copiilor nu trebuie sa fie o sarcina impovaratoare, ci mai degraba o oportunitate pentru a descoperi ce anume ii place copilului si ce il atrage cel mai mult. Este posibil sa nu fie o simpla vizita in magazin, ci si o sursa buna de inspiratie atat pentru tine, cat si pentru cel mic.