comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cu pluta din PET-uri pe Dunăre

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/08/2013 | Locale Ialomita

Începând de vineri, 9 august, șase tineri din Ialomița și Călărași s-au adunat la Baza Nautică a CSM Călărași pentru a construi o plută de peste 1.500 de PET-uri ce va naviga pe Dunăre peste 380 de km, până la Gura Portiței.

PET_Rafting_Project_II_pregatiriDemersul  face parte din proiectul  P.E.T.  RAFTING PROJECT, început în 2011 și aflat anul acesta la a doua ediție. La prima ediție pluta a parcurs peste 350 de km în 12 zile, de la Stelnica la Sfântul Gheorghe. Echipajul  plutei și susținătorii proiectului  își propun, pe lângă acțiunea de ecologizare și de atragere a atenției asupra poluării Deltei și a Dunării, să descopere cât mai multe locuri, comunități și povești ale Dunării și să le ducă mai departe.

Cei șase plutași sunt: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomița), Cristian Pușcașu, Ciprian Costan, (Fetești, Ialomița) Marius Lalu (Făcăeni, Ialomița), Radu Șeptelici (Onești, Bacău) și Adrian Dumitrașcu (Călărași, Călărași).

Primele_pregatiri_la_Baza_Nautica Ei plănuiesc să navigheze pe Dunăre pentru două săptămâni, urmând să ajungă la Gura Portiței pe 25 august. Pe drum se vor opri prin comunitățile și orașele de pe malul Dunării și vor încerca să adune cât mai multe povești și să-i cunoască pe oamenii Dunării.

Finalizarea plutei și ultimele pregătiri se vor desfășura luni, 12 august, îmbarcarea fiind programată la ora 12:00, tot de la Baza Nautică.