comenzi la domiciliu cliseru.ro

CSS Slobozia a ratat finala, la Campionatul Național de Tineret Scrimă – sabie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/03/2013 | Locale Ialomita

La finele săptămânii trecute, sala Floreasca din Capitală a găzduit finalele C.N. de Tineret, 14-23 ani, la sabie feminin și masculin. Reprezentanta noastră, CSS Slobozia, a participat cu un lot de 13 sportivi, 4 fete și 9 băieți.

scrimaCea mai bună evoluție din delegația noastră a avut-o sportivul Mădălin Bucur, ocupând locul 2 în proba individuală de sabie, devenind astfel vicecampionul național al probei.

În proba pe echipe, CSS Slobozia, în componența Bucur Mădălin, Teodosiu Iulian, Mircioiu Cătălin, Dragomir Ionuț, s-a clasat în final pe locul 3, obținând medalia de bronz.

De remarcat faptul că echipa slobozeană a ratat finala, cedând în fața Stelei cu 44-45, într-un meci în care a condus tot timpul, iar la un moment dat chiar cu 44-42.

Reprezentanții Direcției pentru Sport și Tineret susțin că ratarea finalei a fost cauzată și de lipsa din echipă a sportivului Eftimie Sorin, exclus în proba individuală în urma unui gest nesportiv și contrar regulamentelor, gest ce a costat echipa și care, în opinia acestora, ar trebui să-i dea de gândit sportivului că, „pentru a accede la înalta performanță, talentul nu este suficient, ci este nevoie de disciplină și seriozitate”.

În proba feminină, cea mai bună comportare a avut-o sportiva Bănică Ionela, ocupanta locului 11, iar în proba pe echipe, CSS Slobozia, în componența Bănică Ionela, Cruțu Diana, Negoiță Alexandra, a cedat în fața echipei Dinamo, ratând medalia de bronz.

Chiar și așa, rezultatul este de apreciat pentru tinerele noastre sportive, dat fiind vârsta fragedă a acestora raportată la această competiție.