comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cristina Pocora: Sentință cu executare dată de guvernul PSD: zero dezvoltare timp de un an de zile pentru localități ialomițene!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2015 | Politica

Îi atrag atenția Guvernului Ponta și PSD asupra situației dezastruoase în care se află administrațiile publice locale ialomițene în urma alocărilor bugetare decise pentru 2015! Este necesară găsirea urgentă de soluții pentru a nu avea localități condamnate la stagnare în anul 2015!

Bugetul pe 2015 nu rezolvă problema  administrațiilor publice și nu permite cofinanțarea proiectelor europene la nivel local, îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor români din mediul rural, dar și din mediul urban și poate cel mai grav lucru, acest buget alungă tinerii din localitățile României.

Guvernul PSD nu a împărțit banii pentru bugetele locale în funcție de nevoile localității, de stadiul de dezvoltare, de eficiența administrativă sau de performanțe, ci după deviza: bugetele primăriilor și ale Consiliilor Județene  trebuie să fie aceleași.

Alocările bugetare zero pentru o serie de localități ialomițene sunt de fapt o sentință pentru un an de zile de stagnare. Lipsa alocărilor bugetare din acest an este de fapt o pedeapsă de un an de zile cu executare.  Sentința guvernului PSD înseamnă de fapt zero dezvoltare timp de un an de zile a unor localități ialomițene, și nu numai.

Dezvoltarea unei localități nu este doar o formulă de calcul a funcționarilor din Ministerul Finanțelor. Funcționarii din Ministerul Finanțelor niciodată nu au generat dezvoltare. Dezvoltarea au generat-o primarii care au cerut votul cetățenilor români și l-au și primit; cei care de fapt și-au asumat responsabilitatea dezvoltării României.

Primarii localităților ialomițene oricum nu se vor lăsa uniformizați de alocările zero ale guvernului PSD. România nu se va opri din dezvoltare. Dreapta românească are această datorie de a aduce bunăstarea, și nu ceea ce și-a asumat PSD-ul, de a împărți sărăcia

PSD nu înțelege nevoile de dezvoltare ale României. Dacă pentru o clipă guvernul PSD ar înțelege gravitatea situației, în acea clipă și-ar da demisia. Din păcate, demisia înseamnă onoare.

Cristina-Ancuţa Pocora – Deputat PNL de Feteşti-Ţăndărei