Cristina Pocora (PNL): PD-L aruncă zeci de milioane de lei pentru o campanie anti-opoziție

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

„Disperați că vor pierde alegerile în acest an și că vor trebui să răspundă în fața justiției pentru bătaia de joc și hoția din acești ani, PDL-iștii se lansează în atacuri la adresa USL.

În loc să fie preocupați de inundațiile care amenință județul, de susținerea agricultorilor și a întreprinzătorilor, de crearea de locuri de muncă, de viața grea a ialomițenilor, preocuparea numărul 1 pentru PDL și Marinică Cazacu, scuzată să-mi fie cacofonia, o reprezintă deputatul PNL, Cristina Ancuța Pocora.

Săptămâna trecută, PDL a aruncat zeci de milioane de lei pentru a împrăștia, în Țăndărei, fluturași prin care se plânge că nu vreau să merg în Parlament, în aceeași sală cu Roberta Anastase, cu PDL- UNPR- UDMR- minorități, și că nu accept bătaia lor de joc la adresa românilor și hoția din banii publici. În această săptămână continuă să plângă și să suspine după mine, numărându-mi prezențele la votul final.

Este inutil să-i explic lui Marinică Cazacu, scuzată să-mi fie din nou cacofonia, că, în timp ce el e preocupat de propaganda PDL, de racolarea de membri de partid, de cum să strângă mai mulți bani pentru PDL și să folosească instituțiile statului pentru asta, eu am renunțat să stau un an acasă (septembrie 2011- septembrie 2012), în concediu conform legii, pentru creșterea copilului, să primesc bani și să îmi cresc fetița. Am născut-o pe Sophia- Maria la sfârșitul lunii august, în luna septembrie, am fost în concediu postnatal doar 30 de zile. Apoi am revenit treptat la muncă în Parlament și în Colegiu. În timp ce PDL-ul și reprezentanții lui fură, chiulesc, își bat joc de cetățeni, eu încerc să-mi fac datoria de mamă dar și pe aceea de ai reprezenta pe cetățenii din Ialomița si, în special, pe cei care mi-au dat votul lor, aceia din Colegiul Fetești- Țăndărei.

De asemenea, în timp ce parlamentarii PDL- UNPR- UDMR- minorități semnează condica, dar chiulesc din Parlament dar și din teritoriu, și își încasează toate drepturile salariale, în timp ce Marinică Cazacu, scuzată să-mi fie cacofonia, câstigă zeci de milioane la Poșta Română, eu, pentru perioada în care sunt în protest parlamentar și nu sunt în sala de plen, îmi folosesc  banii care mi se cuvin în acțiuni din teritoriu, pentru a ajuta copii, bătrâni dar și alte categorii vulnerabile. Și am făcut acest lucru în toți acești trei ani de când sunt deputat, iar despre aceasta pot vorbi oamenii.

Referitor la protestul parlamentar pe care USL l-a inițiat, subliniez că acesta reprezintă o formă de sancțiune pe care noi, ca opoziție, o avem la dispoziție în fața unei puteri din ce în ce mai autoritare, abuzive și totodată ilegitime.

După tot ce s-a întâmplat în ultimii ani – frauda de la Legea Pensiilor, abuzul de angajări de răspundere, practica de tipul „votăm până iese cine vrem noi”, dar și pe fondul acumulării tensiunii sociale, nu puteam să ne întoarcem în Parlament și să ne prefacem că nimic nu s-a întâmplat.

Am ales această formă de protest parlamentar din două motive: unu – pentru a ne păstra calitatea de parlamentari pe care să o activăm pe subiecte de maximă importanță și în cazuri speciale, precum moţiunile de cenzură; doi – pentru a păstra legătura cu alegătorii pe care îi reprezentăm. Activitatea parlamentară presupune și altceva decât simpla prezență în plen: activitate în teritoriu, declaraţii politice. Lucruri pe care noi, opoziția, le facem din plin. Tocmai de aceea i-aș întreba pe parlamentarii PDL din Ialomița când au fost ultima oară în colegiu? Când au discutat, ultima oară, cu localnicii și au încercat să le rezolve problemele. Dar domnul Marinică Cazacu, scuzată să-mi fie cacofonia, când a ajutat ultima oară un ialomițean, alții decât membrii de partid portocaliu? Probabil că în urmă cu foarte mult timp pentru că, de ceva vreme, se ocupă doar de interesele mafiei PDL. (Comunicat de presă Cristina Ancuţa Pocora, Deputat de Feteşti- Ţăndărei)