comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cristi Stan, noul director al Drumuri și Poduri SA Ialomița. Bugetul societății a fost aprobat.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/03/2017 | Locale Ialomita

Cristi Adrian Stan, noul director general al SC Drumuri și Poduri SA Ialomița, a fost prezentat joi, 23 martie, în ședința Consiliului Județean, la aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al acestei societăți.

Cristi Adrian Stan este absolvent al Universității Tehnice București, are 43 de ani, este căsătorit și are domiciliul în București. Acesta s-a clasat pe primul loc la concursul organizat de societate, unde s-au înscris patru candidați, toți cu calificări superioare de lungă durată.

„Avem mari speranțe în dumneavoastră și sper să colaborăm bine. Vă dorim mult succes”, a afirmat președintele C.J., Victor Moraru.

Bugetul pe anul 2017 al SC Drumuri și Poduri SA Ialomița este estimat la venituri în valoare de 10.200.000 lei, iar la cheltuieli de 9.998.000 lei.

Anul trecut, societatea s-a confruntat cu mari probleme financiare, cauzate în principal de lipsa de finanțare a proiectelor de infrastructură la nivelul județului, dar nu numai, însă pentru 2017 a prevăzut o creștere a veniturilor care să poată fi realizată cu actuala dotare și structură funcțională a unității.
Au fost luate în calcul lucrările contractate până la întocmirea bugetului precum și posibilitățile reale de contractare din perioada următoare, având în vedere condițiile de scoatere la licitație a lucrărilor în domeniu.

Liberalii au propus amânarea luării unei hotărâri privind proiectul de buget, pe motiv că directorul este nou și trebuie să se familiarizeze cu situația financiară a societății, director care va trebui să-și asume acest buget și realizarea indicatorilor trecuți în proiect.

Autoritățile județene analizează însă posibilitatea înființării unei noi societăți de drumuri, societate care să beneficieze de noile prevederi ale legii 98 privind achizițiile publice (adică CJ să poată atribui contracte direct SC Drumuri și Poduri), unde Drumuri și Poduri nu se încadrează la ora actuală.

„Suntem în acest moment într-o analiză serioasă cu privire la viitorul societății comerciale de care stăm de vorbă. (…) Astăzi analizăm ce vom face, dacă putem merge înainte cu această societate și să-i atribuim contracte direct sau dacă va trebui să înființăm o nouă societate căreia să-i dăm aceste lucrări, pentru că în opinia mea chiar ar trebui puțin divizată activitatea acolo. (…) Vă garantez eu că dacă va putea să primească lucrări de la Consiliul Județean direct, va avea de lucru mulți ani de acum încolo. (…) Interesul nostru este ca societatea Drumuri și Poduri să fie finanțată direct de către Consiliul Județean”, spunea Moraru.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu votul majorității consilierilor, liberalii votând împotrivă.