comenzi la domiciliu cliseru.ro

CPC Ialomița: „Nu există pe rafturi în magazine carne stricată și reambalată”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/03/2014 | Locale Ialomita

În plin scandal al cărnii stricate și reambalate, dar și al evazioniștilor din acest domeniu, reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ialomița au plecat, de urgență, în județ pentru a controla marile magazine și supermarket-urile, în timp ce DIICOT verifica pe alte paliere producătorii de carne.

Este drept că ordinul legat de verificări a fost transmis în teritoriu de ANPC, în urma informării DIICOT cu privire la problemele descoperite în alte județe privitoare la carnea stricată și reambalată în spații special amenajate.

Comisarii au efectuat controale la 16 operatori economici, privind comercializarea cărnii și a produselor din carne, respectiv nouă în Slobozia, trei în Fetești și patru în Urziceni. S-a controlat o cantitate de 5.235 de kilograme de carne, descoperindu-se abateri în cazul a 171 de kilograme, care au fost retrase temporar sau definitiv de la comercializare, însă, în principal, neregulile descoperite erau de etichetare. Au fost aplicate șapte amenzi, în valoare de 27.500 lei.

În Urziceni, de exemplu, toți agenții controlați au avut la vânzare produse din carne de pui congelate, care nu aveau etichete în limba română (italiană și bulgară), achiziționate de la Antefrig București. De asemenea, la Fetești, s-a găsit ficat de pui congelat, import Brazilia, fără a fi specificat importatorul sau distribuitorul din România, iar la Slobozia, la un singur operator care comercializa șuncă afumată, produsul nu avea eticheta cu date complete (nu se specifica dacă este afumată sau nu).

Așadar, comisarii OPC ne liniștesc și ne spun că nu au fost descoperite nereguli privind depășirea datei durabilității minimale.

Ciudat este că în ziua în care comisarii erau în control, adică 11 martie, magazinele din Slobozia ale Avicola erau închise. Și nici nu aveau marfă. Ce să fie, oare? Vreo legătură cu „vizita” DIICOT la sediul societății dar și la domiciliul directorului sau au rămas fără marfă?