comenzi la domiciliu cliseru.ro

Coșul de… solidaritate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/11/2011 | Locale Ialomita
Vasile Nedelcu UNPR Ialomita
Vasile Nedelcu - Președintele UNPR Ialomița: am propus economate pentru pensionari.
Silvian Ciuperca
Silvian Ciupercă - Președintele Consiliului Județean: o iniţiativă proastă, întocmită „pe picior”

Senatorul Vasile Nedelcu, președintele interimar al UNPR Ialomița, a dezaprobat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, atitudinea președintelui Consiliului Județean, Silvian Ciupercă, de a nu pune în practică programul privind „Coșul de solidaritate” pentru pensionari pe motiv că „programul este cel mai rău lucru făcut României”.
„Consiliul Județean Ialomița este obligat să implementeze acest program prin înființarea unei societăți comerciale cu capital sută la sută de la instituția în cauză și care să gestioneze alimentele și ajutoarele în regim economat, iar primăriile trebuie să se aprovizioneze de aici”, a explicat senatorul.
Liderul UNPR Ialomița îi acuză atât pe președintele CJI cât și pe primarii care nu vor să pună în practică acest program, în opinia sa important pentru pensionari, de „neimplicare” , fiind de părere că dacă ar fi fost o măsură „plecată de la social-democrați, atunci ar fi fost mai bună”.
„Noi suntem cei care susținem pensionarii și măsurile de protecție socială și vrem să venim în sprijinul lor, tocmai de aceea am și demarat acest program (…)”, a subliniat președintele interimar al UNPR Ialomița, senatorul Vasile Nedelcu.
Recent, președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, afirma, în cadrul unei conferințe de presă, că actul normativ privind înființarea de economate este o nouă inițiativă „la fel de prost pregătită ca și altele”.
„Acest tip de reglementare „pe picior” este cel mai rău lucru pe care îl face o guvernare incompetentă României. Cred mai degrabă în tergiversare până când pregătești foarte bine și analizezi consecințele deciziilor pe care le iei. Pregătirea deciziei este mai importantă în viziunea mea decât decizia. Nu știu ce destin va avea. Poate va avea destinul pe care l-au avut alte programe. Vom folosi toate mijloacele legale pentru ca acest act normativ să fie revocat. Vom consulta populaţia, să vedem şi reacţia lor, poate ei doresc astfel de magazine”, spunea Silvian Ciupercă.