comenzi la domiciliu cliseru.ro

Copil dispărut în apele râului Ialomița. În această dimineață au fost reluate căutarile

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/05/2018 | Lege si Ordine

Minorul, în vârstă de 11 ani, a intrat ieri la scăldat împreună cu un prieten. Dacă acesta din urmă a reușit să iasă la timp la mal, cel dintâi nu a putut înota împotriva curenților și nu s-a mai putut salva.

Primul apel pentru sesizarea evenimentului a fost primit la dispeceratul integrat ieri, în jurul orei 14.30, de la un bărbat care se afla cu animalele la păscut în zonă și a fost martor la întâmplare.

Accidentul s-a petrecut pe raza satului Broșteni, din comuna Ion Roată. Salvatorii de la Detașamentul Urziceni, împreună cu un echipaj de scafandri solicitați în sprijin de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, au efectuat operațiuni de căutare pe râul Ialomița până la lăsarea nopții, în jurul orei 22.00, însă fără izbândă.

În această dimineață au fost reluate căutarile, se acționează în zonă cu o barcă și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, fiind cerut în sprijin și echipajul de scafandri.

***

Reamintim cetățenilor faptul că, râul Ialomița, fiind o apă curgătoare mare, NU ESTE PRIELNIC SCĂLDATULUI! Apa este adâncă, curenții sunt puternici și determină formarea unor vârtejuri în care se pot îneca și cei mai experimentați înotători.

Cu scopul de a evita astfel de tragedii, reiterăm regulile ce trebuie respectate la scăldat sau în apropierea apelor:

   nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu ştiţi să înotaţi;    copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent;    scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate;    evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;    este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte;    nu înotaţi departe de mal şi nu treceţi de semnele de prevenire;   evitaţi folosirea pentru scăldat a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor, etc;    evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;    nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA