comenzi la domiciliu cliseru.ro

Controversele extinderii sediului poliției locale Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2014 | Locale Ialomita

În ședința Consiliului local Slobozia, din 30 octombrie, s-a aprobat, cu votul majorității consilierilor, un proiect de hotărâre ce privea aprobarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului „Extindere sediu Poliția locală”.

politia locala slobozia sediu

Proiectul, alături de altele trei, a fost propus la începutul ședinței ca suplimentare a ordinii de zi, fiind apoi aprobat, potrivit procesului verbal al ședinței, cu 16 voturi pentru și 4 abțineri (Conescu Andreea, Tron Andrei, Teculescu Mădălin și Dacici Mirela), Manea Gigi fiind în afara sălii de ședințe în momentul votului.

Culmea, după aprobare, acest proiect a stârnit discuții aprinse legate de prețul construcției trecut în Studiul de Fezabilitate (400.000 euro – prețul construcției pe m.p. fiind de 8.791 lei, însemnând 1.950 de euro), cost considerat exagerat de mare, chiar de către unii dintre consilierii care au votat proiectul. Deși au solicitat reluarea votului (probabil nu au știut ce votează), aceștia au fost refuzați. Chiar dacă prețurile sunt estimative, iar în final ar putea fi mult mai mici, totuși par a fi supraestimate.
Acum, consilierul liberal Cezar Zamfir propune Consiliului local, pentru ședința care va avea loc joi, 27 noiembrie, abrogarea respectivului proiect de hotărâre.

Motivele solicitării de abrogare a hotărârii sunt, potrivit acestuia, legate de prețul construcției, „mult prea mare față de media prețurilor actuale ale pieței imobiliare locale și regionale”.

„Având în vedere aceste aspecte, propun abrogarea HCL nr. 179 din 30.10.2014 privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru realizarea acestui obiectiv”.

Vom vedea care va fi rezultatul votului din ședința de joi.