Ziarul Obiectiv Ialomita > Infotrafic > Controale rutiere pe raza județului Ialomița https://wp.me/p49Kdo-924

Controale rutiere pe raza județului Ialomița

Serviciul Rutier Ialomița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a organizat pe raza județului, o amplă acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. 

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

În perioada 9-11 martie a.c., poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice din ţară, pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor.

În cadrul activităților au fost aplicate 511 sancțiuni contravenționale, dintre care 488 pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 27  permise de conducere, dintre care 11 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației, toate pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influența alcoolului sau pentru refuzul prelevării de mostre biologice.