comenzi la domiciliu cliseru.ro

Controale DSVSA Ialomița: Peste 800 de kg de pește și produse din pește, confiscate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/04/2019 | Locale Ialomita

Abateri de la legislația sanitară veterinară – lipsa documentelor de proveniență, transportul cu mașini neautorizate sanitar-veterinar, depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare, condiții de igienă improprii ale spațiilor și echipamentelor, oferirea spre comercializare a produselor cu modificări organoleptice.

În conformitate cu prevederile N.S. A.N.S.V.S.A. nr. 25520/28.02.2019, având ca subiect verificarea modului de respectare a condițiilor sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea, colectarea, transportul, procesarea, reambalarea, depozitarea și comercializarea peștelui și produselor din pescuit, dar și în baza Planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, în perioada februarie – martie consilierii din cadrul D.S.V.S.A. Ialomiţa, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, au efectuat 13 acțiuni de control a mijloacelor de transport și 23 de verificări în unități de depozitare, reambalare și comercializare pește și produse din pescuit.

În timpul controalelor au fost constatate abateri de la legislația sanitară veterinară în vigoare, după cum urmează:

  • lipsa documentelor de proveniență,
  • transportul cu mașini neautorizate sanitar-veterinar,
  • depozitarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare,
  • condiții de igienă improprii ale spațiilor și echipamentelor,
  • oferirea spre comercializare a produselor cu modificări organoleptice.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenţionale în valoare de 41.220 lei și s-a dispus, ca măsură complementară, confiscarea și neutralizarea unei cantități de 826,45 kg. pește și produse din pește.

DSVSA – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa