comenzi la domiciliu cliseru.ro

Constantin Marin, numit subprefect al județului Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/06/2012 | Locale Ialomita

Vineri, 1 iunie, noul subprefect al județului Ialomița, Constantin Marin, și-a preluat atribuțiile, fiind numit temporar, prin detașare, în această funcție. Schimbarea Guvernului a determinat și modificări în zona reprezentanților în teritoriu, știut fiind faptul că nu demult în funcția de subprefect fusese numit Ionel Ghiorghișor, iar prefect Gigi Petre în locul lui Mădălin Teculescu. Deși se vorbește de ceva timp și de schimbarea lui Gigi Petre, singurul care a plecat, după nici o lună de la numire, a fost juristul Ionel Ghiorghișor.
La eveniment au luat parte, pe lângă conducerea Consiliului Județean, primari și viceprimari, reprezentanți ai Instituției Prefectului, dar și instituțiilor deconcentrate.
Subprefectul Constantin Marin, fost primar al comunei Albești, s-a declarat onorat de această numire, afirmând în context că odată cu preluarea acestei funcții vor veni și responsabilitățile.

Constantin Marin
Constantin Marin

„Clasicul mă onorează și mă obligă, devine realitate. Mă onorează ceea ce se întâmplă acum și mă și obligă pentru că am o responsabilitate față de Guvernul României care m-a desemnat să reprezint interesele în județul acesta. Și se adeverește că mă onorează și mă obligă este mereu valabil. Eu cred că experiența mea în administrație, de 16 ani, la toate nivelurile, faptul că majoritatea ne cunoaștem, lucrând împreună de-a lungul anilor, face ca această relaționare să continue pentru respectarea legilor și a duce la îndeplinire tot ceea ce Guvernul înfăptuiește în acest județ. Sper să colaborăm în continuare, să mă sprijiniți pentru a-mi duce la îndeplinire sarcinile pe care le am și vă aștept să facem treabă”, a afirmat subprefectul.

În schimb, prefectul Gigi Petre a încercat, într-un mod oarecum ironic, să facă referire la desele schimbări din ultima perioadă de la conducerea instituției, ceea ce face să nu mai știi ce să spui în astfel de situații.
„Trebuie să găsești mereu lucruri noi de spus. Eu pot să cred și cred într-o colaborare cu noul subprefect, mai ales că o lungă perioadă de timp, pentru unii poate prea lungă, am fost subprefect și știu și care au fost nemulțumirile mele ca subprefect, poate frustrările…Din calitatea mea de prefect voi încerca să elimin și pentru cei cu care lucrez aceste aspecte. Este greu să gândești o formă de conducere a instituției prefectului fără să ții cont de principiile care stau la baza acestei misiuni pe care o ai. Este vorba de legalitate, imparțialitate, obiectivitate, transparență, responsabilitate, orientarea către cetățean. De asemenea, este foarte ușor din această funcție să devii un fel de prim-secretar și să te ocupi de alte lucruri de care ar trebui să te ocupi”, afirma Gigi Petre.
Despre misiunea reprezentanților Instituției Prefectului a vorbit și președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă. Acesta a remarcat proporționalitatea reprezentării funcțiilor publice, atât la nivel local cât și central, pentru ca sistemul să funcționeze.
„Guvernul României are reprezentanți în teritoriu, dar să nu uitați niciodată că teritoriul are reprezentanți în Guvern, iar această sintagmă este mai adâncă decât pare la prima vedere, pentru că, în fond, orice teritoriu trebuie să fie reprezentat în guvernul României în mod egal. Nu avem părți inegale în România și nici nu avem atitudini inegale. (…) Există o tendință pe care am condamnat-o de multă vreme, de opt ani de zile, una de a se considera că numai guvernul are reprezentanți în teritoriu, nu și teritoriul reprezentanți în guvern. Acel teritoriu care este egal în fața guvernului, indiferent că este vorba de Ciulnița, Grivița, Colelia sau Fierbinți, Suceava sau Arad. Tot teritoriul este reprezentat de Guvernul României și are reprezentanți în Guvernul României. Instituții, entități autonome, toate la un loc, perfecționează sistemul, construiesc dacă vreți un lobby puternic pentru perfecționarea sistemului legislativ pentru a se guverna mai bine țara.(…) Vă doresc mult succes și contez foarte mult pe experiența dumneavoastră, pe capacitatea dumneavoastră, a amândurora, de a dialoga corect, cu toți cetățenii României, cu toate instituțiile și coordonarea pe care o veți exercita să genereze cât mai curând efecte bune”, a spus președintele C.J. Ialomița.
Și vicepreședintele C.J., Ioan Martin, l-a felicitat pe noul subprefect pentru această nouă demnitate guvernamentală, asigurându-l de tot sprijinul și colaborarea sa.