comenzi la domiciliu cliseru.ro

Consiliul local Slobozia: Nicu Pericli, în locul lui Radu Paroș Mihăiță

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/10/2017 | Politica

Prefectul județului Ialomița a emis, la finele lunii august, un ordin de încetare de drept a mandatului de consilier local al municipiului Slobozia a lui Radu Paroș Mihăiță.

În locul acestuia a fost numit Nicu Pericli, aflat următorul pe lista supleanților Partidului Mișcarea Populară.

Joi, 28 septembrie, la ședința Consiliului local Slobozia, a participat și prefectul județului, Gigi Petre, care a dorit să facă anumite precizări cu privire la ordinul emis, înainte ca Nicu Pericli să fie validat în funcție, având în vedere faptul că în acest caz există o situație încurcată, atât din punct de vedere administrativ cât și politic.

Această situație poate duce chiar la revenirea lui Radu Paroș în Consiliul local și la invalidarea lui Nicu Pericli, însă după ce instanța se va pronunța.

Problemele lui Radu Paroș au început cu partidul, care l-a exclus. Acesta a contestat decizia PMP, apelând și la instanță, căreia îi solicita să suspende decizia și să o anuleze pe fond. Suspendarea a fost aprobată până la judecarea pe fond a cauzei. În paralel, Radu Paroș a înaintat o acțiune în instanță tot de suspendare și ulterior de anulare a ordinului prefectului de încetare a mandatului de consilier local.

Totodată, Instituția Prefectului a primit o adresă din partea lui Radu Paros prin care solicita revocarea ordinului prefectului. Prefectul, însă, susține că nu are niciun motiv de revocare, deoarece temeiul legal de emitere a ordinului este încă în vigoare până la o decizie definitivă a instanței.

O intervenție pe subiect a avut și primarul Adrian Mocioniu, care și-a arătat nemulțumirea față de faptul că atât Instituția Prefectului cât și Consiliul Local sunt implicate, fără voia lor, în lupta politică dintr-un partid, încurcându-le, astfel, activitatea.

În final, proiectul de hotărâre de validare a mandatului lui Nicu Pericli s-a supus la vot, proiect aprobat în unanimitate, apoi noul consilier a depus jurământul.