comenzi la domiciliu cliseru.ro

Consiliul Județean Ialomița va aloca sume pentru finanțarea tuturor cererilor de investiții depuse de UAT-uri la ADI

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/06/2020 | Locale Ialomita

Consiliul Județean Ialomița are în plan majorarea bugetului Programului Județean de Dezvoltare Locală Ialomița 2020, program finanțat de instituție prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară.

Sedinta Cji

Astfel, dacă până în prezent erau alocați 5 milioane de lei, reprezentanții C.J. vor să suplimenteze finanțarea programului cu alte aproape 4 milioane de lei pentru sprijinirea derulării unor investiții de infrastructură de interes local pentru dezvoltarea comunităților din județ.

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru a făcut cunoscut luni, 22 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că la Asociație au fost înregistrate 42 de cereri de finanțare depuse de UAT-urile membre, fiind semnate până în prezent 22 de contracte în valoare de peste 4,5 milioane de lei.

La momentul actual, din totalul sumei de 5 milioane lei alocate derulării programului, mai pot fi finanțate maxim două proiecte. De asemenea, pe lista de așteptare sau în proces de evaluare sunt 17 cereri de finanțare. În vederera încheierii unor contracte de finanțare cu toți solicitanții actuali este necesară majorarea valorii acestui program de dezvoltare locală.

O decizie în acest sens va fi luată în ședința Consiliului Județean Ialomița care va fi susținută joi, 25 iunie.