livrari la domiciliu

Consiliul Județean Ialomița alocă 750.000 lei pentru comunele Sudiți și Săveni

Comunele Sudiți și Săveni  vor primi, în urma rectificării bugetului județului Ialomița pe anul 2019, de la Consiliul Județean, suma de 750.000 lei, din fondul de rezervă bugetară.

Astfel, această sumă reprezintă ajutor de urgență pentru cele două localități care au fost afectate de vremea severă pe parcursul acestui an.

Comuna Sudiți va primi 250.000 lei pentru refacerea infrastructurii rutiere și repararea acoperișului unei clădiri administrative, iar comuna Săveni va primi 500.000 lei pentru refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale.

Sumele alocate vor fi justificate de către reprezentanții autorității publice locale, iar cele neutilizate vor fi restituite la buget până la sfârșitul exercițiului bugetar al anului 2019.

De asemenea, dacă aceste localități vor primi alocări financiare cu această destinație și de la bugetul de stat, sumele alocate de Consiliul Județean vor fi restituite.

Trebuie spus că Instituția Prefectului Ialomița a întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, pentru alocarea unor sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru aceste unități administrativ-teritoriale, dar până la acest moment nu a fost adoptat niciun act normativ guvernamental prin care să fie alocate aceste fonduri.