comenzi la domiciliu cliseru.ro

Consilierul județean al PSD, Mihai Gore, a fost înlocuit cu Ileana Condruț

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/02/2017 | Politica

În ședința Consiliului Județean de joi, 16 februarie, consilierii vor lua act de demisia lui Mihai Gore din funcția de consilier județean, vor constata încetarea de drept a mandatului acestuia și vor declara vacant locul. Tot în aceeași ședință va fi desemnat un alt consilier.


Mihai Gore și-a anunțat demisia pe facebook miercuri, 1 februarie, în urma protestelor care au avut loc în Piața Victoriei.

„Mă numesc Mihai Gore, consilier județean al județului Ialomița. Am intrat în acest partid și am acceptat propunerea de a fi consilier județean, doar din dorința de a ajuta românii. Am avut speranțe mari, însă eu sunt un om corect și nu pot accepta oroarea care a avut loc.
Pentru aceasta, eu nu pot face parte din această organizație condusă de corupți.
În momentul de față sunt în SUA în interes de serviciu și mă doare foarte tare că nu pot ieși în stradă alături de voi. Sper să dau un exemplu pentru toate persoanele corecte care fac parte din această organizație și fiecare din voi să ia atitudine”, scria acesta, alături de un mail transmis conducerii PSD Ialomița, cu demisia din partid.”

Referitor la acest subiect, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, și-a exprimat câteva păreri, în cadrul unei conferințe de presă.

„Este opțiunea dumnealui, este un act unilateral. Am avut o discuție cu dânsul pe acest subiect când a revenit din Statele Unite, unde era la momentul protestelor și îi părea foarte rău că nu am avut o discuție înainte, ca să înțeleagă ce se întâmplă și poate ar fi avut un alt punct de vedere. (…) Era o discuție firească. Mi-aș fi dorit să o avem înainte, pentru că dacă ajungem și în zona aceasta de proteste… poate… eu încerc să clarific, măcar pentru mine, care este situația. Poate era mai bine dacă întreba înainte. Nu a făcut asta. A venit, am discutat cu dânsul, sub impulsul de moment a luat decizia pe facebook să demisioneze. Toți facem greșeli, toți avem această libertate. După ce am discutat… a spus că dacă i se explica… Păi, eu nu pot să vin după tine în Statele Unite să-ți explic ce se întâmplă cu modificarea asta”, spunea Victor Moraru.

Victor Moraru este de părere că așa cum „domnul Gore nu a înțeles, așa s-a întâmplat și cu mulți alți oameni, iar vina aparține PSD, cu privire la comunicare. Se mai întâmplă… Îi mulțumim că a fost alături de noi și sperăm ca noi să fim în stare să explicăm mai bine ceea ce vrem să facem”.
În locul lui Mihai Gore, PSD Ialomița o desemnează pe Condruț Ileana, următorul din lista membrilor supleanți ai PSD.

Referitor la Ordonanța 13, Victor Moraru a subliniat că adoptarea ei ar fi deblocat capacitatea administrativă a României.

victor moraru„Toată România este gestionată de 1,1 milioane de oameni din aparatul public. Toți cei 1,1 milioane de oameni, și colegii mei, cărora le găsesc multe circumstanțe atenuante, cred că sunt 15 cercetați, verificați, sau dând declarații, de la Consiliul Județean. Nu este ușor să te duci acasă în fiecare zi și să aștepți scrisoarea… când te mai cheamă să dai o declarație, pentru că nu ai făcut nimic. Deși 1,1 milioane de oameni înseamnă evoluția sau involuția României. Dacă vor da cu subsemnatul pentru orice presupunere… Sigur că azi ne rugăm de dumnealor să semneze documente. Ce să le cer, ce să le fac, când ei spun că le este frică? De teamă, nu vine nimeni în locul lor. Vom avea o Românie blocată. Am pierdut fonduri europene 2007 – 2013… garantat le vom pierde și pe acestea. Dacă această Ordonanță nu se modifică în sensul corect, prevăzut de Curtea Constituțională, noi toți vom fi niște simpli spectatori, doar câte unul mai cutezător va încerca să facă și va da de belea. Este unul dintre motivele pentru care susțin 100% această Ordonanță”, a mai spus Victor Moraru.