comenzi la domiciliu cliseru.ro

Consilierii au dat 1.9 milioane lei pentru sprijinirea activității fotbalistice din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/04/2013 | Locale Ialomita

AFC Unirea 04 Slobozia a solicitat Consiliului local alocarea sumei de 1.900.000 lei pentru buna desfășurare a activităților fotbalistice la nivelul grupelor de copii, juniori și seniori.

„Menționăm că prin HCL 40/12.03.2013 s-a acordat pentru susținerea activității sportive desfășurate în lunile ianuarie și februarie suma de 400.000 lei. Suma ne este necesară pentru asigurarea continuității performanțelor ce leagă numele orașului de sportul cu balonul rotund, cu atât mai mult cu cât la nivelul AFC Unirea 04 Slobozia funcționează și Centrul de copii și juniori (…), menționează președintele Fotbal Club Unirea, Prepeliță Constantin.

Solicitarea Asociației Sportive a fost analizată în comisia de cultură, învățământ, sănătate, tineret și protecție socială a Consiliului local și avizată favorabil, cu două voturi pentru și un vot împotrivă, iar comisia economico-financiară a avizat favorabil.

În cadrul ședinței Consiliului local al municipiului Slobozia, care s-a desfășurat joi, 25 aprilie, s-a discutat minute în șir pe acest subiect, mai mulți consilieri locali solicitând detalii referitoare la cheltuielile Clubului de fotbal, în condițiile în care, deși au fost alocate fonduri în ultima perioadă, fotbaliștii nu au avut rezultate.

Unul dintre consilierii care a cerut expres o detaliere a cheltuielilor, de la fondurile alocate unui jucător, prime, ce salariu are un antrenor etc, dacă sunt penalizați când pierd, dar și cât iau când câștigă, a fost Radu Paros.

Acesta a susținut că, la ora actuală, performanțele echipei Unirea nu sunt vizibile, ba chiar „nu ne face reclamă municipiului, cu locul 7 în clasament”.

La rândul său, consilierul Gigi Manea, deși a admis că banii sunt necesari pentru susținerea activității fotbalistice, s-a arătat nemulțumit de faptul că Unirea a pierdut până și meciuri pe teren propriu, și chiar cu 4-0, concluzionând că „ceva nu funcționează acolo”.

„Nu știu ce se întâmplă acolo. Haideți să facem și performanță…”, spunea acesta.

În schimb, primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, a ținut să-i liniștească pe consilieri că fondurile nu vor fi alocate pentru eșecuri, ci numai dacă se observă un progres în activitatea acestora.

„Vreau să vă asigur că acești bani nu or să curgă la ei în buzunar dacă nu au rezultate. Nici să nu vă gândiți. Salariile nu sunt mari la fotbaliști, iar primele vor fi pentru rezultate. Obiectivul nostru este constituirea unei echipe puternice de copii și juniori. Acești copii, ca să fie motivați, ca să aibă un target, trebuie să aibă un reper” a spus primarul Alexandru Stoica.

Proiectul a fost adoptat, astfel că se așteaptă și performanțele.