comenzi la domiciliu cliseru.ro

Conferința municipală a PSD Slobozia – „Vreau să văd, în dimineața de 18 noiembrie, un alt președinte în România”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/09/2014 | Locale Ialomita

Marţi, 2 septembrie, la Casa de Cultură Municipală din Slobozia, a avut loc conferința organizaţiei PSD Slobozia, la care au luat parte peste 400 de membri.psd slobozia

Conducerea social-democraților slobozeni a consultat membrii organizației cu privire la candidatura preşedintelui PSD, Victor Ponta, la funcţia de preşedinte al României, fiind totodată analizate atât activitatea organizaţiei locale cât şi stadiul de acoperire a sectoarelor electorale cu militanţi ai PSD.

În cadrul aceleiași ședințe au fost aleși și delegaţii la Conferinţa Organizaţiei Judeţene. Lucrările ședinței au fost conduse de Silvian Ciupercă, președintele organizației județene a PSD, care le-a transmis membrilor un mesaj de mobilizare legat de viitoarele alegeri, care sunt așteptările organizației în contextul alegerilor prezidențiale din noiembrie, îndemnându-i totodată să facă tot ce le stă în putere pentru a ajunge la obiectivul propus.

Potrivit președintelui organizației PSD Slobozia, Alexandru Stoica, ținta ar fi obținerea unui procent de 44 – 45% în primul tur, iar în cel de-al doilea cel puțin 57 – 60%. Într-un scenariu mult prea optimist, însă, în care social-democrații s-ar mobiliza la maxim, chiar dacă sunt foarte mulți candidați, aceștia speră să obțină procentele necesare obținerii funcției de președinte chiar din primul tur.

Însă, ținând cont și de faptul că există un dezinteres destul de mare privind participarea la vot a românilor, lupta politică se va da între electoratul fidel al partidelor interesate de aceste alegeri, deși fiecare român ar trebui să aibă o opțiune, prin vot.
Totodată, în cadrul reuniunii au fost discutate chestiuni tehnice, de organizare a acestor alegeri, modul de abordare a campaniei electorale, despre strângerea de semnături pentru Victor Ponta, targetul fiind de 5.000 de semnături numai pe Slobozia, dar și despre activitatea organizației în general.

Au susținut discursuri mai mult sau mai puțin mobilizatoare, Beciu Elisabeta, Condruț Ileana, Răileanu Ionuț, Valentin Băcanu, Dumitru Otilia, Marian Pavel, Silvian Ciupercă, Marian Neacșu și Ștefan Mușoiu.

„Vreau să ajung și să văd în dimineața zilei de 18 noiembrie, când mă voi trezi, un alt președinte în România, pe Victor Ponta, cel care va trebui și va aduce liniștea acestei țări, care va trebui să șteargă tot răul făcut poporului român”, spunea Otilia Dumitru, care i-a criticat în context și pe liberali, foști aliați până nu demult, afirmând că aceștia au uitat că social-democrații au alergat pentru ei și i-au făcut primari sau consilieri.

Totodată, în cadrul conferinței, a fost anunțat faptul că Marian Pavel a fost ales vicelider la Senat, dar și delegații la conferința județeană care are loc în această săptămână.