comenzi la domiciliu cliseru.ro

Conferință de presă ACL: Cerem convocarea Parlamentului pentru respingerea legii amnistiei și grațierii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/11/2014 | Politica

Confruntările între politicieni, mai ales cele televizate, au produs reacții în teritoriu. Atât Alianța Creștin Liberală (ACL) cât și Partidul Social Democrat (ACL) au susținut, în după amiaza zilei de joi, 13 noiembrie, conferințe de presă, în cadrul cărora au ținut să explice unele afirmații ale candidaților Victor Ponta și Klaus Iohannis din timpul confruntărilor TV.

acl ialomita

Organizatorii conferinței ACL în plan județean au fost președintele PNL Ialomița, Ioan Martin, și deputatul liberal Cristina Pocora. Practic, a fost o conferință trasată de la centru, în fiecare județ organizându-se astfel de întâlniri cu jurnaliștii. Tema principală, legea amnistiei și grațierii, readusă în atenția opiniei publice în cadrul confruntării televizate dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta. „Domnule Ponta, haideți să facem o treabă între bărbați: haideți să convocăm Parlamentul, scoatem legea amnistiei și grațierii din Senat, o picăm și dăm liber la toate cercetările și arestările!”, propunea candidatul ACL, Klaus Iohannis. Iar de aici, ACL a pornit o adevărată ofensivă.

„Este, de fapt, continuarea unui demers pe care noi, parlamentarii PNL, PDL, ACL, îl facem de ceva timp, și anume solicităm din nou, dar de această dată imperativ, președinților celor două Camere, Camera Deputaților și Senat, respectiv Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu, următoarele: convocarea de urgență a celor două Camere, vineri, 14 noiembrie, la orele 12.00, pentru aprobarea solicitărilor Parchetelor  pentru începerea urmăririi penale sau pentru cererea de arestare în cazul unor senatori și deputați care sunt în asemenea situații și introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și respingerea definitivă a legii amnistiei și grațierii. Această lege se află la sertar, la comisia juridică, de foarte multă vreme. Noi am solicitat în repetate rânduri (…) ca ea să primească un raport de la comisia juridică sau, dacă nu primește raport de la comisia juridică așa cum regulamentul permite, să vină în plenul Camerei Deputaților pentru a respinge, odată pentru totdeauna, această lege, cu atât mai mult acum”, afirma Cristina Pocora.

Parlamentarul solicita deputatului Marian Neacșu să convoace toți parlamentarii din arcul guvernamental, PSD, UNPR, PC, UDMR și pe cei independenți care îi susțin, să vină vineri în Camera Deputaților în așa fel încât să se respingă acest act normativ definitiv.

Se pare că această solicitare nu poate fi pusă în practică așa repede, Parlamentul urmând să se  întrunească marți, 18 noiembrie, pentru a lua în discuție acest act normativ.

Cristina Pocora a mai vorbit și despre proiectul de buget pentru anul următor, care nu este cunoscut încă și care, în opinia acesteia, trebuie să fie prezentat în Parlament până pe 15 noiembrie, susținând că acest buget ar ascunde ori promisiuni care nu vor fi onorate, ori noi impozite și taxe.

În altă ordine de idei, referindu-se la rezultatul obținut de ACL în județul Ialomița, deputatul Cristina Pocora a admis că acesta a fost foarte slab, însă a pus totul pe seama competitorilor politici.

„Vă mărturisesc că mă supără acest rezultat. Aici aș spune foarte clar că s-a văzut, și nu numai la noi, rezultatul campaniei mizerabile duse de PSD, campaniei agresive duse de PSD”, a afirmat deputatul în cadrul conferinței de presă.

Unul dintre jurnaliști a contrazis, însă, aceste afirmații, susținând că în mare parte vina aparține reprezentanților ACL, ca urmare a lipsei de interes și implicare în campanie a liderilor județeni, a lipsei de reacție a acestora la unele nereguli, și, implicit, ca urmare a colaborării tacite cu PSD, propunându-i chiar liderului PNL Ialomița să demisioneze imediat după alegeri din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean…

„Eu am făcut tot ceea ce a trebuit și a fost omenește posibil, și îl susțin pe Klaus Iohannis”, a replicat Ioan Martin.

Există zvonuri, însă, care îl poziționează, în viitorul apropiat, pe consilierul județean Ionescu Ion în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, așa că nu ar mai fi cazul ca Ioan Martin să demisioneze. Vom vedea care vor fi deciziile din următoarea perioadă, după ce apele politicii se vor liniști.