comenzi la domiciliu cliseru.ro

Conducerea Consiliului Județean Ialomița a donat sânge, alături de angajați, în noul sediu al Centrului Județean de Transfuzie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/08/2021 | Locale Ialomita

Centrul Județean de Transfuzie Ialomița și-a mutat, temporar, activitatea în alt sediu, începând de luni, 16 august, ca urmare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Centru Transfuzii Ialomita

Astfel, donatorii se pot prezenta la noul sediu din strada Răzoare nr. 3, (parterul clădirii societății Drumuri și Poduri / lângă Biserica Adventistă Slobozia / vizavi de fostul ștrand municipal). Programul de donare este de luni până vineri, între orele 8.00-15.00.

Miercuri, 18 august, aproximativ 20 de angajați ai Consiliului Județean Ialomița, alături de conducerea instituției, s-au prezentat la Centrul de Tranfuzie Sanguină pentru a oferi sprijin celor aflați în nevoie.

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, susținea că deși nu este un donator constant de sânge, a răspuns de fiecare dată solicitărilor, iar acum, odată cu inaugurarea noului sediu, a dorit să dea un semnal și să lanseze și o provocare.

„Probabil următoarea donare va fi cu presa, nu? Acceptați provocarea ca după 70 de zile să donăm împreună?”, spunea acesta zâmbind.

Centrul de Transfuzii va funcționa o perioadă în acest spațiu, până la finalizarea lucrărilor de modernizare.

Marian Pavel„Le mulțumesc celor care lucrează în Centrul de Transfuzii pentru că au înțeles că avem nevoie de acel spațiu pentru a-l pune la dispoziția constructorului și a încheia cât mai repede proiectul de modernizare a Ambulatoriului. Mă bucur că am reușit să găsim în timp scurt un spațiu aparținând Consiliului Județean pentru Centrul de Transfuzii. De fiecare dată este foarte greu să lucrezi, în condițiile în care nu ai voie să angrenezi cheltuieli pentru că Centrul nu este în subordinea Consiliului Județean. (…) Cu ceva eforturi am reușit să găsim soluții”, a spus președintele C.J. Ialomița, Marian Pavel.

Întotdeauna va fi nevoie de sânge pentru a salva vieți. Mai ales în perioada verii, a concediilor, și mai ales de grupe de sânge mai rare.

Raluca Cruceat„Avem nevoie de sânge întotdeauna, iar orice gest contează. Vreau să vă spun că relocarea a început de joi, iar vineri seara când eram aproape de final, dar nu reușisem să așezăm chiar tot, au și venit două ambulanțe cu cereri. Multe cereri. Am fost ajutați pentru a putea face relocarea cât mai repede. Au fost firme de construcții care ne-au ajutat să amenajăm conform cerințelor sanitare acest spațiu, au fost cerințe electrice, pentru analizoare, pentru agregatele frigorifice care trebuiau respectate înainte de punerea în funcțiune, au fost firme de transport echipamente medicale specializate care au mutat aceste echipamente de la un sediu la altul, plus personalul centrului care a fost angrenat multe zile la rând, astfel încât să putem gestiona situația fără întreruperea activității”, a declarat Raluca Mihaela Cruceat, directorul Centrului Județean de Transfuzie Ialomița.

Deși donarea de sânge este voluntară și neremunerată, există totuși unele facilități de care pot beneficia cei care vor să doneze sânge:

  • acordarea de 7 tichete de masă pentru produse alimentare,
  • acordarea unei zile libere în ziua donării de la locul de muncă,
  • efectuarea gratuită a următoarelor analize de sânge: Grupul sanguin, RH-ul, serologia sifilisului, hepatita B și C, test SIDA și HTLV (virusul T-Limfotropic uman).