comenzi la domiciliu cliseru.ro

Concursul pentru educație și sănătate ‘Sanitarii pricepuți” 2018

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/05/2018 | Evenimente

Concursul  “Sanitarii Priceputi” este singurul concurs pentru Sanatate si Prim Ajutor de baza care se desfasoara in scolile din Romania de 56 de ani fara intrerupere.

Activităţile educative s-au născut din necesitatea de a oferi copiilor, cunoştinţe corecte despre modul cum îşi pot apăra sănătatea, cum pot salva viaţa cuiva aflat în pericol ca urmare a accidentelor şi a îmbolnăvirilor.

Dintr-o astfel de necesitate s-a nascut şi acţiunea intitulată Concursul pentru Sănătate şi Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuţi”.

Dovada cea mai bună a utilităţii concursului este  că el se desfăşoară şi în prezent, după 56  ani de la debut (1962), trezind un interes din ce in ce mai mare în rândul elevilor. La concurs poate participa, benevol, orice elev din invatamantul gimnazial (cl.V-VIII) si liceal (cl.IX-XII).

Tradiţia acestui concurs desfasurat de catre Crucea Rosie Ialomita , este suficientă ca acesta să devină una din manifestările importante ale filialei, acţiune a cărei utilitate de altfel este recunoscută de: Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi, nu în ultimul rând, de tinerii implicaţi. Concursul “Sanitarii priceputi” se adreseaza copiilor si tinerilor si vizeaza atingerea urmatoarelor obiective: insusirea cunostintelor de baza si a deprinderilor practice pentru acordarea corecta a primului ajutor de baza, pastrarea si imbunatatirea sanatatii fizice, promovarea ocrotirii mediului inconjurator, dezvoltarea sentimentului solidaritatii umane fata de cei aflati in suferinta,  insusirea cunostintelor de baza despre Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, despre istoria Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Rosii.

In ziua de 25 mai  – ora 9,30 la  Amara  ,,Tabara Pavilioane” va avea loc Concursul “Sanitarii Priceputi”- faza judeteana, pentru clasele V-VIII si respectiv IX-XII.

Anul acesta echipajul clasat pe primul loc de la liceu va  participa la faza nationala de la Poiana Pinului.

Va asteptam cu drag!