Concursul naţional de proiecte antidrog “Împreună” 2013

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Una dintre marile probleme actuale ale societăţii româneşti o constituie creşterea cererii de droguri în rândul populaţiei, îndeosebi în rândul tinerilor. De aceea, echipa câştigătoare de anul trecut a Liceului de Arte “Ionel Perlea” în cadrul concursului naţional “Împreună”, a hotărât să ia atitudine şi să participe şi anul acesta, pentru a trage un semnal de alarmă în rândul tinerilor de a nu se lăsa pradă tentaţiilor.

Concursul este organizat anual de Direcţia Generală Învăţământul Preuniversitar din Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Palatul Naţional al Copiilor, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog.

Pentru a-şi atinge obiectivele şi pentru a reuşi să capteze atenţia tinerilor, echipa formată din Bărbucianu Crina, Enache Carmen, Tudose Maria și Ion Cristian, coordonată de profesor Stancu Mariana va desfăşura activităţi precum:

[arrowlist]

  • realizarea unui afiș ce va fi distribuit în unitățile de învăţământ din Slobozia;
  • organizarea unei serate muzicale;
  • popularizarea proiectului într-o emisiune radio şi în mass-media locală;
  • organizarea unei sesiuni de formare cu tema „Comunicare interpersonală”
  • un flashmob în cadrul Liceului de Arte;
  • realizarea unui scurt metraj pe tema aleasă.

[/arrowlist]La activităţile propuse vor participa atât elevii Liceului de Arte, cât şi elevii altor unităţi de învăţământ slobozene. Perioada de desfăşurare a activităţilor este 1 aprilie – 15 mai, sub sloganul „Nu te lăsa dus de val!”.