comenzi la domiciliu cliseru.ro

Concurs culinar cu dulciuri, la centrul pentru vârstnici

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/03/2015 | Locale Ialomita

În săptămâna 2 – 6 martie, Primăria Municipiului Slobozia, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, a organizat o serie de acţiuni specifice, dedicate în special Zilei Internaţionale a Femeii.

Marţi, 3 martie, a fost sărbătorită Ziua Mondială a Scriitorului, la Centrul de Vârstnici Slobozia, miercuri, 4 martie, a fost desfășurată o Serbare de 8 Martie la Centrul de Zi Slobozia, joi, 5 martie, o astfel de serbare a avut loc și la Centrul Multifuncţional Bora, iar vineri, 6 martie, s-a desfășurat un Concurs Culinar, la Centrul de Vârstnici Slobozia.

Așadar, vineri a fost cea mai dulce zi pentru persoanele din centru. Pentru că acest concurs culinar s-a referit numai la dulciuri, concurentele prezentând torturi, prăjituri, cozonaci, halva, toate aranjate frumos și gustoase ca pe vremea bunicilor.

În final, concurentele au primit șorțuri personalizate, diplome, iar câștigătoarele și câte un premiu.

Pe parcursul jurizării, toți cei prezenți au asistat la un scurt moment artistic, cu melodii la muzicuță interpretate de Neagu Ion, dar și la un recital de pian și vioară, interpretate de profesorul Vardianu Valentin și de o elevă.

Așadar, comisia de jurizare, al cărei președinte a fost Lucian Ivănescu, a avut mult de lucru. Au fost prezentate tort cu iaurt, compot, fructe, gelatină, frișcă, tort cu mere, tort cu budincă de vanilie și glazură de ciocolată, cozonac preparat după o rețetă veche, prăjitură șah, cu cremă de ciocolată albă, frișcă și alte ingrediente, halva grecească și multe altele.

Dintre toate concurentele, locul III a fost obținut de concurenta Ion Elena, care a preparat tortul de mere, locul II a fost obținut de Neagu Ștefania, cu prăjitura șah, iar locul I a fost obținut de Mușoiu Sofia, cu tortul cu iaurt. Au mai fost acordate și câteva mențiuni, iar la final au fost gustate toate preparatele, inclusiv plăcinte.