15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Comuna Sinești – proiect de configurare urbană a unei așezări de tip rural https://wp.me/p49Kdo-4l6
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Comuna Sinești – proiect de configurare urbană a unei așezări de tip rural

Vineri, 28 iunie, a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a drumului județean 402 din comuna Sinești. Reabilitarea tronsonului de 1,43 km, ce realizează legătura între județele Ialomița și Ilfov, începută în luna aprilie a anului trecut, a inclus realizarea de rigole din beton, podețe tubulare, indicatoare și marcaje rutiere, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 1,4 milioane de lei, suportată integral din bugetul propriu al Județului Ialomița.

Proiectantul lucrării este SC Capital Vision SRL Focşani, iar antreprenorul SC Dimar SRL Bucureşti, beneficiari fiind CJ Ialomița și primăria comunei Sinești.

Potrivit coordonatorului general al proiectului, vicepreședintele CJ Ștefan Mușoiu, inițiativa de modernizare a demarat cu trei ani în urmă, la insistențele fostului primar al comunei Sinești, studiul de fezabilitate fiind realizat acum doi ani.
Deși este un tronson relativ mic de drum județean, potrivit declarațiilor președintelui CJ Ialomița, Silvian Ciupercă, modernizarea acestuia este importantă pentru dezvoltarea comunității din Sinești și are o valoare semnificativă pentru două proiecte majore pe care consiliul județean le dezvoltă în Ialomița.

Primul proiect are ca obiectiv conectarea cât mai bună cu județele vecine în vederea creșterii schimburilor, intereselor și activităților economice, atractivității pentru locuire precum și apropierea de alte proiecte de interes zonal și regional, iar cel de-al doilea, lansat public cu această ocazie sub titulatura “Drumul bălților”, se referă la dezvoltarea unei strategii de punere în valoare a potențialului turismului piscicol și de agrement în zone precum Valea Mostiștei, Valea Coceagului, Valea Bisericii, Valea Livezilor, Lacul Dridu etc.

Totodată, Silvian Ciupercă a ținut să sublineze că “tot ceea ce s-a întâmplat până la această recepție și tot ce se va întâmpla chiar în următoarele 6 – 7 luni și următorii ani în localitatea Sinești este un experiment pilot de configurare urbană a unei așezări de tip rural.”

Potrivit directorului tehnic al SC Dimar SRL, Obretin Emil, lucrarea s-a desfășurat în bune condiții, fără probleme deosebite, cu respectarea condițiilor proiectului și a termenului de finalizare prevăzut.
Primarul comunei Sinești s-a arătat deosebit de mulțumit de rezultatul lucrării și sprijinul acordat de Consiliul Județean și și-a exprimat speranța că, în viitorul apropiat, în urma atragerii de investitori, Sinești va deveni zonă urbană. În 2014 se vor asfalta încă 2,7 Km de drum comunal cu fonduri din bugetul local, a mai precizat Constantin Andrei.

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!