comenzi la domiciliu cliseru.ro

Computer Tomograf nou la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2018 | Locale Ialomita

Începând cu data de 2 octombrie 2018, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia funcționează noul aparat Computer Tomograf “Neusoft 16 Essence“.

Aparatul a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, în cadrul unui proiect în valoare de 19,8 milioane euro, finanțat de Banca Mondială. În cadrul acestui proiect, au fost achiziționate 14 aparate Computer Tomograf, 24 IRMN, precum și un număr concomitent de PACS-uri , necesare stocării imaginilor.

Actualul Computer Tomograf va funcționa la parterul Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, într-un spațiu complet modernizat care va corespunde în totalitate atât nevoilor pacientului cât și prevederilor legale.

Numărul pacienților care beneficiază de această investigație este în continuă creștere, având în vedere faptul că boala neurologică în special și producerea accidentelor vasculare are o patologie ascendentă, vârsta de producere a acestora fiind din ce în ce mai scăzută.

Computerul Tomograf va funcționa într-un program de 12 ore zilnic, Spitalul Județean de Urgență Slobozia având la acest moment 3 medici radiologi cu competență în exploatarea acestuia și va deservi pacienții internați în cadrul UPU/SMURD, Ambulator precum și pe cei internați în cadrul secțiilor și compartimentelor din cadrul Spitalului.

Totodată, investigațiile pot fi efectuate inclusiv cu taxă, având în vedere că sumele lunare alocate de CAS IL sunt insuficiente pentru nevoile pacienților.

În ultimele 6 luni ale acestui an, numărul total de investigații de acest tip a fost de aproximativ 2.700.

La acest moment, aparatul deține toate autorizațiile de funcționare.

În același timp, precizăm faptul ca Spitalul Județean de Urgență Slobozia a achiziționat un al doilea Computer Tomograf, prin procedură de licitație, prin încheierea unui Acord Cadru, reprezentanții spitalului sperând că va putea funcționa începând cu anul viitor.

„Ne preocupăm ca nevoile pacienților din acest județ să fie acoperite de Spitalul Județean de Urgență Slobozia, prin achiziția unei aparaturi performante, precum și prin numărul tot mai mare de medici care vin în fiecare lună alături de echipa medicală existentă la acest moment”, au precizat reprezentanții Spitalului.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia