comenzi la domiciliu cliseru.ro

Comemorarea poetului național Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/06/2021 | Evenimente

Marți, 15 iunie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” a organizat activitatea cu tema „Scrisoare către Eminescu” prin care s-a marcat împlinirea a 132 de ani de la moartea marelui poet.

Comemorare Mihai Eminescu

La activitate a participat un grup de elevi, coordonați de doamna bibliotecar Cristina Iuliana Cioranu, care au recitat poezii și au redactat scrisori prin care și-au arătat aprecierea față de poetul nepereche al literaturii române.

Prezent la întâlnire, părintele protopop Laurențiu Cioranu a transmis participanților să înceapă și să sfârșească orice lucrare cu o rugăciune către Dumnezeu, să fie ascultători și să se bucure de natură, precum făcea Mihai Eminescu.

Activitatea a continuat cu prezentarea doamnei Maria Geantă, profesor de limba română în cadrul liceului, care a vorbit copiilor despre viața marelui poet, despre dragostea lui pentru literatură, pentru întreaga creație a lui Dumnezeu.

Pentru strădania lor, elevii au fost răsplătiți cu cărți de rugăciune de către Protopopiatul Slobozia, iar din partea doamnei bibliotecar au primit dulciuri și îndemnul de a răsfoi volumele bibliotecii îmbogățindu-și astfel cunoștințele. De asemenea, Protopopiatul Slobozia a donat bibliotecii mai multe cărți care vin să completeze colecțiile existente.

Această acțiune face parte din calendarul activităților cuprinse în parteneriatul dintre Protopopiatul Slobozia și Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Slobozia.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia