comenzi la domiciliu cliseru.ro

Comedia DESPRE OAMENI ȘI MELCI ajunge la SLOBOZIA

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/09/2012 | Locale Ialomita

Filmul de neratat al lunii septembrie – Despre oameni și melci, în regia lui Tudor Giurgiu – ajunge și la Slobozia.

Filmul va fi proiectat în perioada 28-30 septembrie, la Casa de Cultură Municipală (fostul cinema Galax) , de la orele 17:00 și 19:00.

În „Despre oameni și melci”, spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vișan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunțeanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard și a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Prețul unui bilet este de numai 5 lei.

După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obținute sunt și ele foarte îmbucurătoare: Despre oameni și melci a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF până în prezent, un număr de 19.612 spectatori. Din totalul de 19.612 spectatori, avanpremierele și spectacolele din primul weekend ale filmului au însumat o cifră record de spectatori: 13.929 spectatori.

Comedia „Despre oameni și melci” a avut premiera națională în data de 14 septembrie, ajungând în prima săptămâna în 19 orașe, pe aproximativ 40 de ecrane. Astfel, în prima săptămână, filmul a putut fi văzut în: București, Bacău, Arad, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Tulcea, Brașov, Pitești, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Târgu Mureș, Oradea, Brăila, Ploiești, Craiova, Sibiu și Lugoj.
În afară de proiecțiile din cinematografele tradiționale, distribuitorii filmului, Transilvania Film și Ro Image, vor continua să aducă această producție în fața publicului din orașe și zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecție. În acest scop s-au format 3 echipe mobile care vor organiza proiecții în regim de spectacole cu bilet, în diferite orașe din România, în teatre sau case de cultură, proiecții al căror program va fi pre-anunțat pe site-ul filmului www.despreoamenisimelci.ro.
Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorința de a veni cu plăcere și interes să vadă un film românesc la cinematograf sau în aceste locații neconvenționale.

Despre film

1992, Câmpulung Muscel. Fabrica de mașini ARO a dat faliment și urmează să fie privatizată într-o săptămână. Va fi cumpărată de o companie franceză care intenționeaza să o transforme într-o crescătorie de melci. Dintre muncitorii pe care fabrica îi are în prezent, doar 300 își vor păstra locul de muncă. Totul se schimbă când unul dintre băieți găsește o soluție inedită menită să-i salveze colegii de la șomaj și să scoată uzina din faliment.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj în regia lui Tudor Giurgiu, după Legături Bolnăvicioase, care a avut premiera în România în anul 2006.

Scenariul îi aparține lui Ionuț Teianu, mutat în Franța din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Despre oameni și melci este distribuit în cinematografe de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

 

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️