comenzi la domiciliu cliseru.ro

Clean Tech Internațional anunță un plan de investiții și modernizări în jur de 10 milioane de Euro

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/06/2019 | Locale Ialomita

Compania Clean Tech Internațional a elaborat un plan de investiții și modernizări ce se va defășura în trei etape consecutive, pe parcursul următorilor ani. Acest plan de investiții vine ca urmare a faptului că, începând cu luna decembrie a anului 2018, compania are o nouă echipă de management și a devenit parte dintr-un grup internațional cu o experiență vastă și cu o înaltă expertiză tehnică în fabrici similare din Uniunea Europeană.

Compania Clean Tech Internațional face toate eforturile necesare din punct de vedere uman, financiar și tehnologic pentru a fi un bun vecin al comunităților în care își desfășoară activitatea și un contribuitor activ la dezvoltarea producției de carne de pasăre în judetul Ialomița, dar și la nivel național. Suntem singura companie capabilă să ecologizeze și proceseze subprodusele de origine animală de categoria a III-a din sud estul României, cu multe milioane de euro plătite anual către abatoare, fiind în acest fel o unitate de interes local și național. Țelul nostru final este de a construi o infrastructură sustenabilă în interiorul fabricii, de a controla în primul rând emisiile dezagreabile, de a deține un înalt control al mijloacelor de transport și al apelor reziduale și pluviale” declară reprezentanții companiei.

Valoarea totală a proiectului va ajunge la câteva milioane de euro. Toate aceste îmbunătățiri vor fi realizate în concordanța cu Autorizația Integrată de Mediu existentă și revizuirile necesare care vor fi demarate în cursul lunii iunie.

Planul de dezvoltare a fost demarat la începutul acestui an și a presupus automatizarea completă a procesului de neutralizare a mirosurilor specifice rezultate din procesul tehnologic, astfel încât riscul unei erori umane sa fie eliminat. De asemenea, un alt obiectiv al companiei este acela de calibrare a fabricii, astfel încât timpul de așteptare al camioanelor cu materie primă să fie redus la zero.

În primul semestru al acestui an, după investiții de peste 700.000 de euro, linia de pene și termo-oxidorul au fost automatizate complet. Mai mult, în semestrul doi al anului, odată cu livrarea ultimelor echipamente, linia de carne va fi complet automatizată și calibrată.

A doua etapă a planului presupune modernizări pentru care a fost obținut certificatul de urbanism numărul 144 din 10.12.2018. Compania deține toate avizele necesare pentru obținerea autorizației de construire, urmând să obțină în cel mai scurt timp și acordul de mediu. Acest ultim document este necesar în vederea depunerii dosarului complet, pentru obținerea autorizației de construire și demararea lucrărilor. Implementarea etapei a doua va dura aproximativ un an de la obținerea tuturor autorizațiilor.

A treia etapă a întregului proiect va consta, în primul rând, în înlocuirea procesului de control al emisiilor dezagreabile, apelând la o nouă tehnologie care va elimina termo-oxidorul și va adăuga o nouă stație de epurare, pe lângă multe alte facilități.

Implementarea planului de dezvoltare va poziționa Clean Tech International drept un jucător puternic ce va contribui activ la creșterea producției de carne din România și la crearea de noi locuri de muncă pentru comunitatea locală cât și pe întregul lanț de producție.