comenzi la domiciliu cliseru.ro

CJSU Ialomița: Obligativitatea purtării măştii de protecţie, organizarea sărbătorilor religioase, interzicerea târgurilor și alte măsuri de prevenire COVID-19

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/10/2020 | Lege si Ordine

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a decis astăzi, 7 octombrie, ca persoanele alese la scrutinul electoral organizat în septembrie, pentru alegerea primarilor, președinților consiliilor județene și a membrilor consiliilor locale și județene, să poată depune jurământul prevăzut în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ, fără prezența fizică, prin mijloace electronice de comunicare de la distanță, atunci când persoana în cauză se află în izolare sau carantină, în condițiile legii.

De asemenea, s-a aprobat propunerea ca delimitarea distanței de 100 de metri în jurul unităților de învățământ, unde este obligatorie purtarea măștii de protecție, să fie realizată de unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora își au sediul acestea.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în intervalele orare în care se produc aglomerări de persoane în zonele respective.

Totodată, în ședința de ieri, 6 octombrie, CJSU Ialomița a aprobat propunerea transmisă de Inspectoratul Școlar Ialomița, privind reluarea cursurilor față în față, începând cu data de 7 octombrie, în unitățile de învățământ: Școala Gimnazială nr. 3 Slobozia, clasa a IV-a A, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny Fetești, clasa a IV-a și clasa a II-a, Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” Urziceni, clasa a III-a A, Școala Gimnazială „Alexandru Odobescu” Urziceni, clasa a V-a B.

Din data de 6 octombrie, pe tot teritoriul judeţului Ialomiţa, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi; – Obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ; Obligativitatea purtării măştii de protecţie în incinta spaţiilor aglomerate: gări, autogări, pieţe, târguri şi oboare; – Interzicerea organizării de târguri tradiţionale în toate localităţile din judeţ (bâlciuri, Ziua Recoltei, ziua localităţii sau alte manifestări de acest gen).

Pe teritoriul localităţilor unde incidenţa cumulată pe 14 zile a cazurilor de COVID-19 a depăşit 1,5 la 1.000 de locuitori, respectiv Borduşani – 1,82/1000 de locuitori şi Grindu – 1,54/1000 de locuitori, la data de 06.10.2020, sunt interzise activităţile cu publicul în interiorul clădirilor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, barurilor şi cafenelelor. Se permite prepararea hranei şi comercializarea băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective; – Interzicerea activităţilor din sălile cu jocuri de noroc;  – Interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, etc.) în cadrul saloanelor de evenimente, în restaurante, baruri şi cafenele, din localităţile menţionate mai sus.