Circulație restricționată pe DN2 și DN2C pentru autovehiculele ce depășesc 7,5 tone – 02.02.2012

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Circulația rutieră a fost restricționată, joi, 2 februarie, pe două drumuri naționale, DN2 între localităţile Urziceni şi Buzău şi pe DN2C între localităţile Slobozia-Amara-Tovărăşia şi Buzău, pentru autovehiculele ce depăşesc 7,5 tone, din cauza ninsorii și viscolului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare meteorologică cod galben, pentru perioada 3 februarie, ora 10.00  – duminică, 5 februarie,  ora 20.00 –  de ninsori, viscol şi polei, valabilă în întreaga ţară.

În aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 – 60 de kilometri pe oră, în special în judeţele din sud-estul ţării, unde va fi viscol.

În acest context, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu pneuri de iarnă, să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte, să folosească luminile de întâlnire şi ziua, pe toate categoriile de drumuri, să nu se lanseze în efectuarea depăşirilor fără a se asigura temeinic, să nu bruscheze comenzile autovehiculului şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.