Circulație întreruptă pe toate drumurile naționale și județene din Ialomița – 06.02.2012, ora 8.00

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă informează că luni, 06 februarie, ora (08.00), circulaţia a fost întreruptă pe toate drumurile naţionale şi judeţene de pe raza judeţului din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului.

 În aceste condiţii, polițiștii recomandă insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuiește pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luat în calcul şi riscul înzăpezirii, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi un telefon mobil cu adaptor la priza auto (recomandat ar fi mai multe telefoane mobile, conectate la reţele diferite) .

În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat. Acesta trebuie oprit în afara carosabilului pentru a nu împiedica intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Luni, 6 februarie, se circulă extrem de greu în interiorul localităţilor din cauza ninsorilor abundente. Aşadar, se recomandă posesorilor de autoturisme să evite folosirea acestora până la deszăpezirea arterelor principale de către autorităţile abilitate.

Totodată, se recomandă pietonilor să se angajeze în traversare prin locurile marcate şi semnalizate doar după ce şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate. Spaţiul de frânare creşte semnificativ pe carosabil alunecos.

Poliția atenţionează pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).