comenzi la domiciliu cliseru.ro

Circulaţi prudent, vremea se va înrăutăţi!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/01/2016 | Infotrafic

Având în vedere atenționarea meteorologică de vreme rea, emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, recomandăm conducătorilor auto ca în condiţiile unui carosabil umed să se adopte o manieră calmă de conducere, fără să se bruscheze comenzile vehiculului şi fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

De asemenea,  în condiţiile unui carosabil umed ori acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete de drum.

Totodată, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

De asemenea, verificaţi nivelul uleiului, combustibilul, antigelul şi lichidul de parbriz.

Nu opriţi sau staţionaţi pe partea carosabilă !

Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce şofaţi; acest lucru vă poate distrage atenţia.

Nu conduceţi  sub influenţa alcoolului sau dacă vă simţiţi obosiţi!

Nu uitaţi! Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Nu în ultimul rând, rugăm conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Drum bun!

UPDATE: Averizare meteorologica  – COD PORTOCALIU 16 ianuarie, ora 20 – 17 ianuarie, ora 20 – DETALII