comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cinci producători agricoli din Ialomița, declarați fermierii anului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/09/2014 | Locale Ialomita

Marți, 9 septembrie a.c., în organizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut loc la Palatul Ghica din București, după o întrerupere de 10 ani, „Balul Fermierilor”.fermierul anului- 1

În cadrul acestui eveniment de anvergură națională, au fost recunoscute eforturile și rezultatele deosebite înregistrate în acest an de producători agricoli din întreaga țară, atât cei care derulează activități în sectorul vegetal, cât și în zootehnie, acestora decernându-li-se Premiul „Fermierul anului 2014”.

Cum este firesc pentru un județ preponderent agricol, județul Ialomița a avut premianții săi –  producători agricoli cu rezultate notabile la culturile de grâu, rapiță și orz. Cei care au primit diploma de „Fermierul anului 2014” sunt:

  • NICA VIOREL – administrator S.C. AGRICHIM S.R.L. Fetești, Președinte Liga Utilizatorilor de apă, Prim-vicepreședinte Federația PROAGRO, multiplicator și producător de semințe, care a obținut în 2014 cea mai mare producție din județ la cultura de orz (6.700 kg/ha).
  • COSTANDACHE CAROL – administrator S.C. COSTANDACHE S.R.L. Perieți, cel care obține constant producții mult peste medie, la cultura de rapiță din 2014 aflându-se pe primul loc în Ialomița cu 4.200 kg/ha.
  • Grupul de firme S.C. LANDAGRO S.R.L. Sobozia, administrat de FLORIȚĂ MARIUS, ILIE JEAN CEZAR și ILIE ION, care a reușit performanța obținerii a 7.300 kg grâu la hectar.
  • URECHE MARIUS – administrator al Întreprinderii Individuale ce-i poartă numele (Fetești), tânăr fermier, crescător de animale din tată-n fiu, care deține peste 100 capete bovine și 1.000 capete ovine. De remarcat faptul că ovinele sunt înscrise în Registrul Genealogic din rasa „OAIA CU CAP NEGRU DE TELEORMAN”.
  • MOISE MARIAN – din categoria fermierilor mijlocii ca dimensiune a exploatației, care în anul 1991 înființează o Asociație Familială, iar din 2006 este administratorul S.C. FARMAGRIS S.R.L. Sălcioara, dezvoltându-se an de an, reușind în 2014 să obțină producții de 3.980 kg/ha la rapiță, 6.400 kg/ha orz și 5.350 kg/ha grâu.

Mai trebuie menționat faptul că printre producătorii agricoli din județul Călărași care au fost desemnați „Fermierul anului 2014”,  se află ȘERBAN NICUȘOR – administrator S.C. AGROSERV MĂRIUȚA S.R.L. – care lucrează o suprafață însemnată de teren agricol din Ialomița (pe raza comunei Drăgoești, unde deține și o fermă zootehnică, cu circa 1.700 capete bovine) și ROȘU MATEI – administrator al S.C. A&S INTERNATIONAL S.R.L. și S.C. AGROZOOTEHNICA PIETROIU, care deține în Ialomița, la Stelnica, o mare suprafață de teren arabil.

Prin această manifestare, Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale dorește atât să încurajeze producătorii agricoli să continue investițiile și eforturile, astfel încât agricultura românească să devină principalul motor al creșterii economice, cât și să aducă în prim plan producătorii agricoli care au contribuit la obținerea acestor rezultate extraordinare, prin care demonstrează că, în România, se poate face agricultură performantă, la standarde europene, cu respectarea cerințelor consumatorului.

La eveniment a fost prezent și directorul executiv al Direcției Județene pentru Agricultură Ialomița, ing. Iulian BUCUR.

Foto: madr.ro